Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

«Τα παιδιά που βλέπουν τα τρένα να…πετούν»: το θεατρικό ταξίδι συνεχίζεται το φθινόπωρο

Επιστρέφει για μια ακόμη χρονιά, στην παιδική σκηνή της Αμαξοστοιχίας Θεάτρου «Το τρένο στο Ρουφ» η διαδραστική παράσταση «Τα παιδιά που βλέπουν τα τρένα να…πετούν», σε σκηνοθετική επιμέλεια της Τατιάνας Λύγαρη.

Το κείμενο είναι εμπνευσμένο από το κλασικό έργο της Βρετανής συγγραφέως Έντιθ Νέσμπιτ «Τα παιδιά που έβλεπαν τα τρένα να περνούν» και οι πρώτες παραστάσεις για τη νέα σεζόν θα ξεκινήσουν στα τέλη Οκτωβρίου. Ορισμένα επίκαιρα θέματα, όμως η ριζική αλλαγή των οικονομικών και οι επιπτώσεις στην καθημερινότητά μας αλλά και η σημασία της αλληλεγγύης προβάλλονται σε αυτή την τρυφερή ιστορία. Οι λιλιπούτειοι θεατές, με την καθοδήγηση των ηθοποιών καλούν όχι μόνο να παρακολουθήσουν τις περιπέτειες των ηρώων αλλά και να συμβάλλουν ενεργά στην εξέλιξη της πλοκής.
«O σταθμάρχης, ο μηχανοδηγός και ο θερμαστής του Τρένου υποδέχονται τους μικρούς επιβάτες στα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας και τους ξεναγούν στο κινούμενο βασίλειό τους. Εκεί, μαζί τους, ανακαλύπτουν τρεις μυστηριώδεις βαλίτσες, ξεχασμένες από καιρό, απ’ όπου θα ξεπηδήσουν οι συναρπαστικές ιστορίες τριών μικρών παιδιών, που η ζωή τους αλλάζει δραματικά, όταν ο πατέρας τους φεύγει ανεξήγητα από το σπίτι...».
Η Τατιάνα Λύγαρη,  έχει τη σκηνοθετική εποπτεία, η Ειρήνη Αναγνωστοπούλου επιμελείται τη θεατροπαιδαγωγική προσαρμογή του έργου και η Τζωρτζίνα Κακουδάκη,  συμβάλλει στη δόμηση της διαδραστικής συμμετοχής των παιδιών. Η μουσική είναι της Άλκηστης Ραυτοπούλου, τα κοστούμια της Πένυς Κορρέ και οι χορογραφίες της Πέπης Ζαχαροπούλου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Έλενα Μεγγρέλη και ο Άρης Τσαμπαλίκας.
Πληροφορίες: «Τα παιδιά που βλέπουν τα τρένα να…πετούν», από τα τέλη Οκτωβρίου, στην Αμαξοστοιχία Θέατρο «Το τρένο στο Ρουφ», τηλ. 210 5298922 / 6937 604988. Γενική είσοδος: 20 ευρώ, σχολεία 6 ευρώ. Διάρκεια παράστασης: μία ώρα και είκοσι λεπτά.  Δωρεάν πάρκινγκ.
clickatlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.