Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016

Κ. Καραμανλής: "Ζημιά και στην εμπορευματική δραστηριότητα από την Ειδομένη..."

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Σερρών,. Κώστας Καραμανλής, για τις επιπτώσεις και στην οικονομία από την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Η δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ειδομένη, πλέον έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις και στην εμπορευματική δραστηριότητα της χώρας.
Ο σιδηροδρομικός σταθμός παραμένει κλειστός εδώ και τέσσερις ημέρες. Η χρήση εναλλακτικών οδών μέσω Βουλγαρίας καθυστερεί την αποστολή των εμπορευμάτων κατά 1,5 ημέρα και αυξάνει το μεταφορικό κόστος κατά 5 - 10.000 ευρώ ανά συρμό.
Σε τόσο δύσκολες εποχές, η χώρα μας δεν αντέχει άλλο κόστος.
Η Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να δράσουν και να ολοκληρώσουν άμεσα την υλοποίηση των Κέντρων Καταγραφής και Ταυτοποίησης (Hotspots), σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα. Έτσι ώστε, πρωτίστως να σταματήσει η ντροπή της Ειδομένης, αλλά και να αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη λειτουργία των μεταφορών, που τόσο κρίσιμη είναι στην παρούσα συγκυρία για την εθνική οικονομία.
Συμβαίνουν δραματικά γεγονότα στην πατρίδα μας. Ως πότε η Κυβέρνηση απλώς θα τα παρακολουθεί και θα τα σχολιάζει χωρίς να κάνει τίποτα;».

press-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.