Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΕΡΓΟΣΕ: Έρχεται η δημοπράτηση για το τμήμα Ψαθόπυργος-Αγυιά

ΕΡΓΟΣΕ: Έρχεται η δημοπράτηση για το τμήμα Ψαθόπυργος-Αγυιά

Η επόμενη δημοπράτηση που έχει στα σκαριά η ΕΡΓΟΣΕ αφορά ένα ακόμα τμήμα του ΠΑΘΕΠ που αρχίζει και ολοκληρώνεται. Σύντομα λοιπόν, θα δούμε την προκήρυξη για την αναβάθμιση του τμήματος Ψαθόπυργος-Ρίο-Αγυιά.

Πρόκειται για ένα έργο με μήκος περίπου 12χλμ που φέρνει στην «πόρτα» της πόλης της Πάτρας τον μοντέρνο σιδηρόδρομο. Ο προϋπολογισμός αναμένεται να είναι περίπου στα 100εκ.ευρώ και θα είναι ένα από τα μεγάλα φετινά έργα.

Θεωρητικά το τμήμα αυτό δεν περιλαμβάνει μεγάλα τεχνικά έργα και η ολοκλήρωση της κατασκευής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε 24 μήνες. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του ΕΣΠΑ 2007-2014, μέσα από το πρόγραμμα «Ενίσχυση της προσπελασιμότητας» καθώς όμως θα συνεχίσει να κατασκευάζεται και μετά το 2015 θα είναι ένα έργο-γέφυρα.

Θα είναι δηλαδή ένα έργο με χρηματοδότηση και από το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται αλλά και από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και θεωρητικά έτσι δεν θα έχουμε χρηματοδοτικά θέματα. Στο έργο θα περιλαμβάνεται η υποδομή και η επιδομή νέας διπλής γραμμής ενώ θα ανακαινισθούν και οι σταθμοί που θα βρίσκονται πάνω στο συγκεκριμένο τμήμα (Αραχωβίτικα, Αγ.Βασίλειος, Ρίο, Αγυιά).

Επίσης μεταξύ άλλων θα κατασκευαστούν ένα Cut&Cover, στην περιοχή Αγ. Βασιλείου, συνολικού μήκους 570 μ. , σιδηροδρομικές και οδικές γέφυρες,  Εργασίες Επιδομής και Σηματοδότησης- Τηλεπικοινωνιών.

Πρόκειται για έργα που ολοκληρώνει τα μεγάλα έργα του ΠΑΘΕΠ αφήνοντας ανολοκλήρωτο μόνο το τμήμα Αγυιά-Πάτρα-Λιμάνι  που παρουσιάζει σύνθετα προβλήματα λόγω της απόφασης υπογειοποίησης μεγάλου μέρους του.

ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Στα σχέδια της ΕΡΓΟΣΕ για την Πελοπόννησο είναι εκτός από το τελευταίο τμήμα που θα φτάσει στο λιμάνι της Πάτρας είναι η ηλεκτροκίνηση από το Κιάτο μέχρι την Πάτρα, έργο που θα το δούμε να δημοπρατείται στα τέλη του 2014 ή τις αρχές του 2015.

Αυτή την εποχή είναι σε φάση έγκρισης οι περιβαλλοντικοί όροι σε κάποια τελευταία τμήματα, κατόπιν θα έχουμε την ετοιμασία των τευχών δημοπράτησης και την υλοποίηση των έργων που θα ολοκληρωθούν μέχρι το 2018-2019.

Στα επόμενα σχέδια μέσω του ΕΣΠΑ είναι και η αναβάθμιση των τμημάτων της Δυτικής Πελοποννήσου δηλαδή από την Πάτρα και δια μέσω Πύργου και Κυπαρισσίας μέχρι την Καλαμάτα.

ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.