Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014

Ο ΟΣΕ εισέρχεται στην ψηφιακή εποχή.Wi-Fi σε σταθμούς και τηλεοράσεις ενημέρωσης


Η ενημέρωση των σιδηροδρομικών δρομολογίων περνάει στην ψηφιακή εποχή. Ο ΟΣΕ έθεσε σε λειτουργία το “Σύστημα Ενημέρωσης Επιβατών” σε πραγματικό χρόνο. Το εν λόγω σύστημα, το οποίο λειτουργεί σε τρεις σιδηροδρομικούς σταθμούς, αυτούς του Πειραιά, της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει:
1. Οθόνες πληροφόρησης επιβατών (Digital Signage), οι οποίες προβάλλουν ψηφιακό περιεχόμενο, το οποίο συχνά και εύκολα ενημερώνεται και αλλάζει, διαθέτοντας μάλιστα και διαδραστικές δυνατότητες.
Το σύστημα Digital Signage χρησιμοποιείται κυρίως για ενημέρωση του επιβατικού κοινού σε θέματα, όπως πρόγραμμα των δρομολογίων, νέα και ανακοινώσεις του ΟΣΕ, καιρός και ειδήσεις, ώστε να παρέχει τοπική και στοχευμένη πληροφόρηση, στο σημείο της εγκατάστασής του (αποβάθρα σταθμού).
2. Wi-Fi, με ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο (internet) για τους επιβάτες.
Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του, ο ΟΣΕ έχει υποβάλλει πρόταση για ολοκληρωμένο σχέδιο επέκτασης του πιλοτικού έργου, που αφορά στην «Προμήθεια και την εγκατάσταση συστήματος ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο, μέσω υποδομών Wi-Fi και οθονών ενημέρωσης του επιβατικού κοινού». Το έργο προγραμματίζεται να χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους(ΕΣΠΑ).
Το “Σύστημα Ενημέρωσης Επιβατών”, όταν υλοποιηθεί πλήρως, θα πληροφορεί, σε πραγματικό χρόνο, για τις καθυστερήσεις, από συσκευές GPS – GSM, που θα εγκατασταθούν στις αμαξοστοιχίες και θα προβάλει τις πληροφορίες στις οθόνες πληροφόρησης επιβατών.
Στην ολοκληρωμένη εφαρμογή τού συστήματος, οι επιβάτες θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να λαμβάνουν  και την εξέλιξη της πορείας του δρομολογίου που τους ενδιαφέρει, σε πραγματικό χρόνο, είτε μέσω κινητού τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Οι πληροφορίες θα απεικονίζονται και στην ιστοσελίδα (web site) του ΟΣΕ, με δυνατότητα αναζήτησης των δρομολογίων αμαξοστοιχιών από και προς κάθε σταθμό του σιδηροδρομικού άξονα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.