Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Πολιτιστικός χώρος κτήριο του ΟΣΕ στο Καλό Νερό

Σε ένα όμορφο πολιτιστικό χώρο μετατράπηκε ένα από τα κτήρια του ΟΣΕ στο Καλό Νερό, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Απανταχού Καλονεριτών. Ο χώρος εγκαινιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου φιλοξενώντας την έκθεση ιστορικών κειμηλίων του Χρήστου Κατσαμπάνη με στόχο να αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό της περιοχής με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός πολυχώρου και ενός μουσείου του σιδηροδρόμου, καθώς το Καλό Νερό ήταν ένα από τα σημαντικά κομβικά σημεία του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου. 
Τα εγκαίνια του κτηρίου ακολούθησε μουσική βραδιά, ξενάγηση στην έκθεση κειμηλίων και κεράσματα με κρασί και τοπικά εδέσματα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Καλονεριτών Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος επισήμανε χαρακτηριστικά: «Τα κτήρια αυτά από μόνα τους είναι πολιτιστικά γεγονότα. Πρέπει να τα διατηρήσουμε, πρέπει να υπάρξουν γιατί είναι η ιστορία κυριολεκτικά της Ελλάδας. Γιατί το τρένο και οι σταθμοί του αποτέλεσαν την ιστορία μέχρι σήμερα της Ελλάδας. Το κτήριο αυτό θα γίνει ένας πολυχώρος πολιτισμού με πολιτιστικές εκδηλώσεις. Προσβλέπουμε στην ανάδειξη της περιοχής για να οργανώσουμε ένα μουσείο του σιδηροδρόμου, καθώς εδώ υπάρχουν όλα τα απαραίτητα αντικείμενα, αλλά και να αναπλαστεί όλος ο χώρος. Τα κτήρια αυτά έχουν κατασκευαστεί από το 1870. Είναι ιδιαίτερης τεχνοτροπίας, είναι όμορφα, σημαντικά και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτούς τους δρόμους του τρένου είναι οι χαρές και λύπες των Ελλήνων όταν αποχαιρετούσαν ή υποδέχονταν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.
Στις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει να γυρίσουμε πίσω στον ελληνικό πολιτισμό, να πάρουμε ανάσα για να πάμε μπροστά, να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες. Οι σύλλογοί μας θέλουν στις κρίσιμες στιγμές να δείξουν τον πολιτισμό μας. Πολιτισμός και φως. Αυτό είναι η Ελλάδα. Δεν είναι ούτε λεφτά ούτε Γερμανία».
Την συμπαράσταση και στήριξη του δήμου σε τέτοιες προσπάθειες επισήμανε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, τονίζοντας και το κρίσιμο ζήτημα που απασχολεί την περιοχή και έχει να κάνει με την δημιουργία εθνικού ή περιφερειακού πάρκου στον Κυπαρισσιακό, αλλά και τις σκέψεις που υπάρχουν στην Αποκεντρωμένη Περιφέρεια για την επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου της Δυτικής Πελοποννήσου.
Κ.Μπ.       eleftheriaonline.gr Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/71338-politistikos-xoros-ktirio-ose-kalo-nero

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.