Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα. Κάθε "χθες" και καλύτερα.


Από την Δευτέρα 22/06 που έγινε η συγκέντρωση του σωματείου στον ΑΙΡ, και στην οποία δεν υπήρχε συμμετοχή των συναδέλφων, λάβαμε σχόλια στο blog, επειδή δεν γράψαμε τίποτα για αυτά που ειπώθηκαν, ακόμα και ότι δεν σχολιάσαμε τίποτα επειδή πάμε με τα «νερά» κάποιων. Απλούστατα, δεν υπήρξε κείμενο καθώς την επόμενη μέρα υπήρχε ΔΣ του σωματείου και στην συνέχεια θα έβγαινε ανακοίνωση (όπως και έγινε).

Φυσικά δεν διαβάσαμε τίποτα καινούργιο. Δεν είδαμε λύσεις. Ακόμα και η πρόταση της ΕΣΑΣ, που έχει ακουστεί από πολλούς, για κοινό κύκλωμα, δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως μπορεί να πραγματοποιηθεί. Αντικειμενικά έχει τεράστιες δυσκολίες και στην φάση που βρίσκεται ο κλάδος, δεν ξέρουμε πως βοηθάει.

Πάντως ξέρουμε από τις συζητήσεις μεταξύ των συναδέλφων, πως έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Απόψεις που έχουν έρθει και σε μας γραπτώς, και που θα θέλαμε να αναρτήσουμε, αλλά όχι ανώνυμα.

Εμείς από όσα έχουμε ακούσει κρατάμε τα λόγια του Συνάδελφου Κορδερά από το γραφείο του ΑΙΡ, ο οποίος εξέπληξε και εμάς με αυτά που είπε την ημέρα της ενημέρωσης και αγγίζουν την πραγματικότητα.

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού μοιραία θα οδηγήσουν σε καταστάσεις που απευχόμαστε. Καθημερινά οι βάρδιες βγαίνουν με το ζόρι και όλο το φόρτο εργασίας το επωμίζονται οι εναπομείναντες Συνοδοί που ξεχνούν ρεπό, συνθήκες εργασίας, οικογένεια, κανονισμούς για να επανδρωθούν τα τρένα και να κυλάνε όλα ομαλά.

Ως πότε όμως; 

Εκ-κίνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.