Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Αλλάζουν όλα στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων! - Ποιοι θα πληρώσουν τα... σπασμένα του ασφαλιστικού!

- Το νομοσχέδιο προβλέπει αποσύνδεση των απολαβών από το βαθμολόγιο
- Αλλάζουν οι κλίμακες ανά διετία ή τριετία ανάλογα με την εκπαιδευτική βαθμίδα
- Οι προϊστάμενοι θα δουν να αυξάνονται οι μισθοί τους κατά 50-100 ευρώ ενώ θα διατηρηθούν τα επιδόματα που λαμβάνουν
- Οι συνταξιούχοι των 1.000 ευρώ και οι υψηλόμισθοι θα... "ρεφάρουν" την κατάσταση για τα ελλείμματα του ασφαλιστικού
- Μοναδικό "ανάχωμα" η εθνική σύνταξη, εκτός αν μπουν κι εκεί εισοδηματικά κριτήρια
- Μεγάλοι χαμένοι θεωρούνται οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ και τράπεζες που πήραν σύνταξη με 35ετία και ποσοστό αναπλήρωσης 70%

Σαρωτικές αλλαγές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο μισθολόγιο που θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016.
Όπως αποκαλύπτει το “Έθνος της Κυριακής”, το νομοσχέδιο προβλέπει αποσύνδεση των απολαβών από το βαθμολόγιο, αλλαγή κλιμακίων ανά διετία ή τριετία ανάλογα την εκπαιδευτική βαθμίδα, αύξηση 50-100 ευρώ στους προϊσταμένους και διατήρηση επιδομάτων που δίδονται σήμερα, όπως επίσης και της προσωπικής διαφοράς σε περίπτωση ονομαστικής μείωσης του βασικού μισθού.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, το οποίο θα αποσυνδεθεί από το βαθμολόγιο επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.
Το σχέδιο νόμου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα έχει συμφωνηθεί σε όλες τις λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των δανειστών, ούτως ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που έχουν τεθεί από το μνημόνιο. Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου προκειμένου να εφαρμοστεί από τις αρχές του 2016. 

Πηγή: Έθνος της Κυριακής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.