Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔIAΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
   Της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ- ΤΡΑΙΝΟΣΕ), που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση, αριθμ. 19 και εκπροσωπείται νόμιμα.

 Π Ρ Ο Σ
Την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3, και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.                             Τον κο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κο Σπίρτζη.
2.                            Τον κο Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Σγουρίδη.


--------------------------------------------------------------------------
Η τραγική αδιαφορία που έχετε επιδείξει και εξακολουθείτε να επιδεικνύετε για τα μέτρα ασφαλείας που είναι αναγκαία στον σιδηρόδρομο, οδήγησε - σε χρονικό διάστημα μόλις 4 μηνών - σε νέο επεισόδιο βιαιοπραγίας σε βάρος συναδέλφου μας - ελέγκτριας που εκτελούσε τα καθήκοντά της την 17-11-2015 επί της αμαξοστοιχίας 4407 στην γραμμή Κιάτο - Αεροδρόμιο με θύτη επιβάτη, ο οποίος ανήλθε στον συρμό χωρίς εισιτήριο και κατά την αποβίβασή του γρονθοκόπησε την συνάδελφό μας, προκαλώντας της σοβαρές βλάβες στα άκρα της.
Η πρότασή της Διοίκησης για την παρουσία ειδικών φρουρών, οι οποίοι θα μπορούσαν να εγγυηθούν την ομαλή και κυρίως ασφαλή εκτέλεση των καθηκόντων μας, αλλά και την ασφάλεια του επιβατικού κοινού,  στην οποία αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε ελλείψει έτερης,  δεν υλοποιήθηκε, κανένα βήμα δεν έγινε προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση, κανένα μέτρο ασφαλείας δεν λήφθηκε, αλλά αντίθετα η εταιρεία κατά την προσφιλή της τακτική δεν φρόντισε καν να προσφύγει στην Δικαιοσύνη για τα εν λόγω περιστατικά. Στον απόηχο όλων αυτών  ο  αρμόδιος Υφυπουργός τηρεί σιγήν ιχθύος και μόλις προ ολίγων ωρών δέχθηκε να συζητήσει με το Προεδρείο της Ενώσεώς μας.
Επειδή η αγανάκτησή μας έχει περάσει πλέον το όριο του ανεκτού.
Επειδή αρνούμεθα πλέον να φοβούμεθα να εργασθούμε.
Επειδή αρνούμεθα πλέον να διαπραγματευόμαστε την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.
Επειδή οι συνθήκες της εργασίας μας δεν μας παρέχουν πλέον καμία ασφάλεια.
Επειδή σας είχαμε ειδοποιήσει και επιστήσει εγκαίρως την προσοχή με την από 29-07-2015 Εξώδικη Διαμαρτυρία - Δήλωσή μας, η οποία σας επιδόθηκε νόμιμα.
Επειδή ουδέν πράξατε μέχρι σήμερα.

Για όλους τους ανωτέρω λόγους
Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την παντελή αδιαφορία και αδράνειά σας,
Προβαίνουμε σε προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας του συνόλου του προσωπικού μας, πλην αυτού που απασχολείται στις αρτηριακές γραμμές, την Τετάρτη 25-11-2015 και από ώρα 21.00 έως ώρα 00.00.
Τονίζουμε, ότι οι κινητοποιήσεις μας θα είναι κλιμακούμενες και της προειδοποιητικής στάσης θα ακολουθήσουν άλλες, αφορώσες στο σύνολο του προσωπικού, και θα εξαρτηθούν από την εύλογη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.  
--------

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.


Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2015



      Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.