Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση στην Αθήνα του Α. Τσίπρα και του Ρώσου αντιπροέδρου με πολύ μεγάλη σημασία !

κατάλογοςΕπίσκεψη πραγματοποίησε ο  Ρώσος αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich  στην Αθήνα όπου συνατήθηκε  με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα .
Ζητήματα όπως η οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η κατάσταση στην Συρία απασχόλησαν τους δύο ηγέτες , σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Υπουργικού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρει το πρακτορικό ειδήσεων RIA Novosti.
Τα δύο μέρη συζήτησαν επίσης τον επερχόμενη εορτασμό του ρωσικού έτους στην Ελλάδα και της Ελλάδας στην Ρωσία, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το 2016.
Κατά τις συνομιλίες που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας  στην Ελλάδα, ο κύριος Dvorkovich, συζήτησε , μεταξύ άλλων, την συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδος στον τομέα της ενέργειας, της γεωργίας και του τουρισμού, αλλά και τις ρωσικές επενδύσεις στην ελληνική οικονομία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Ιδιοκτησίας , τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων , τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και τον Γενικό Γραμματέα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργου Τσίπρα.
Στην συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας Βαγγέλης Αποστόλου, ο Ρώσος πολιτικός δήλωσε είναι ανάγκη να εντείνουν την συνεργασία τους στον τομέα των τροφίμων, που δεν εμπίπτει  στο πλαίσιο των περιορισμών της ΕΕ, καθώς και στην ανάπτυξη κοινών έργων.

Η Ρωσία ΟΜΩΣ θέλησε να λάβει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχουν οι ρωσικοί Σιδηρόδρομοι . Σχετικά με το ζήτημα αυτό θα απαιτηθούν περαιτέρω διαβουλεύσεις, είπε στο RIA Novosti μετά τις συνομιλίες του στην Αθήνα, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Arkady Dvorkovich, και επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου των  ρωσικών Σιδηροδρόμων.
«Έχουμε συμφωνήσει στην λήψη περισσότερων πληροφοριών σχετικά με τους διαγωνισμούς στο περιθώριο της διακυβερνητικής επιτροπής , και για αυτό θα πραγματοποιηθούν περισσότερες διαβουλεύσεις,.» είπε ο Dvorkovich, απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει απόφαση σχετικά με την συμμετοχή στις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα εκ μέρους των ρωσικών σιδηροδρόμων .
«Η απόφαση ( για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό ), θα λάβει η εταιρεία, αλλά, βεβαίως,  για την  τελική απόφαση θα απαιτηθεί η συγκατάθεση της κυβέρνησης. Ωστόσο, η τελευταία λέξη θα ανήκει αποκλειστικά στην εταιρεία», δήλωσε ο Dvorkovich.
Οι «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» ενδιαφέρονται για την αγορά των ελληνικών σιδηροδρόμων ΤΡΑΙΝΟΣΕ και για την συντήρηση της εταιρείας τροχαίου υλικού ROSCO, καθώς και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η ρωσική εταιρία ήθελε να αγοράσει την περιουσία  της ελληνικής ετιαρείας  στο σύνολο της  . Ωστόσο, σύμφωνα με το RIA Novosti, μετά την αλλαγή της ηγεσίας στην ρωσική εταιρεία αποφασίστηκε να μην συμμετάσχουν οι Ρώσοι σε διαγωνισμούς για την ιδιωτικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πηγή του  πρακτορείου , οι ρωσικοί Σιδηρόδρομοι απέστειλαν επιστολή στην κυβέρνηση για την θέση τους , αλλά και στο Υπουργικό Συμβούλιο για την λήψη τελικής απόφασης .
Εδώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, παίζεται ένα χοντρό παιχνίδι λόγω της παρουσίας Αμερικανικών συμφερόντων εταιρείας στον διαγωνισμό. Οι Ρώσοι κατά την πάγια τακτική τους στην Ελλάδα όπου διαβλέπουν ότι η «δουλειά» έχει «δοθεί» από πριν, αποχωρούν οικιοθελώς.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.