Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δημόσιο: απευθείας απόλυση υπαλλήλων στα Ν.Π.Ι.Δ. – Έρχεται αξιολόγηση και απολύσεις στις συγκοινωνίες

- Λουκέτα και ξαφνικό θάνατο φορέων του Δημοσίου προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης
- Η αξιολόγηση αφορά και τις συγκοινωνίες, από κόσκινο οι εργαζόμενοι
- Δείτε ποιοι είναι οι πρώτοι υποψήφιοι για απόλυση τους επόμενους 3 μήνες
- Χιλιάδες απολύσεις θα πρέπει να γίνουν ως τον Μάρτιο

Δεν είναι μόνο οι 21 φορείς στους οποίους μπαίνει λουκέτο. Οι περίπου 200 εργαζόμενοι που υπηρετούν σε αυτούς και που θα μετακινηθούν ή θα βρεθούν σε διαθεσιμότητα δεν αποτελούν παρά μια σταγόνα στον ωκεανό των 11.000 απολύσεων που θα γίνουν εφέτος από το Δημόσιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ξεκαθάρισε. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά «Εάν ένας φορέας πρέπει να κλείσει ή να συγχωνευτεί ή ακόμη να μειωθεί τότε αυτό θα γίνει» Ακόμη τόνισε ότι αξιολογούνται τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δρουν στα υπουργεία, ενώ τόνισε ότι αξιολογούνται και οι συγκοινωνιακοί φορείς.

Η μετάφραση των όσων είπε ο κ. Μητσοτάκης έχει να κάνει με το μέλλον των υπαλλήλων σε όλο το φάσμα του Δημοσίου. Μαζί με τους φορείς θα αξιολογούνται και οι εργαζόμενοι η αναλογία όπως είπε ο ίδιος ο υπουργός θα είναι: 25% άριστοι, το υπόλοιπο 60% καλοί και ένα 15% κατώτεροι από τις προϋποθέσεις. Οι τελευταίοι θα είναι και οι πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι εκείνοι που μπαίνουν κυρίως στο στόχαστρο είναι οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου.

Κάπως έτσι έρχεται νέος κύκλος αξιολόγησης, όπως είπε, και στις συγκοινωνίες. Θα υπάρξουν κρίσεις τόσο των δομών, όσο και των ίδιων των υπαλλήλων.

Σε ερώτηση για την υποχρέωση απόλυσης 11.000 υπαλλήλων μέσα σε αυτή τη χρονιά ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως ένα ποσοστό υπαλλήλων που έχει τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, αφού δεν απορροφηθεί θα τεθεί σε έξοδο.

Επίσης ένα ποσοστό θα προέλθει από πειθαρχικά παραπτώματα, φέρνοντας ως παράδειγμα τους ελέγχους που έγιναν στη δημοτική αστυνομία και βρέθηκαν πλαστά δικαιολογητικά.
Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.