Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Οριστικοποιείται η συμφωνία ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Πέμπτη

Οριστικοποιείται η συμφωνία ΟΛΘ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Πέμπτη

Την Πέμπτη σε κοινή σύσκεψη των επικεφαλής του ΟΛΘ, του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οριστικοποιείται η η συμφωνία μεταξύ του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κοινή συνεργασία, με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του σιδηροδρόμου ως προς την μεταφορά φορτίων στη Βόρειο Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία.

Ειδικότερα, τους επόμενους τρεις μήνες αναμένεται να ξεκινήσει, από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η σιδηροδρομική μεταφορά φορτίων στην Βόρεια Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ σε συνδυασμό με την εξέλιξη των έργων υποδομής του ΟΣΕ, θα ενισχυθεί η προοπτική μελλοντικής διείσδυσης στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης, μέχρι τις χώρες της Βαλτικής και της Ρωσίας.

Έτσι, λοιπόν, μεθαύριο Πέμπτη, σε κοινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Π. Θεοφανόπουλου, του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Σ. Αγγελούδη και του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α. Ζηλιασκόπουλου, οριστικοποιείται η συμφωνία μεταξύ του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σε πρώτη φάση, και για να ξεκινήσει η συνεργασία αυτή με τις υπάρχουσες υποδομές, θα προωθηθούν από δυο έως τρία εβδομαδιαία δρομολόγια προς τα Σκόπια και την Σόφια, μεταφέροντας containers αλλά και χύδην φορτία.

Βασική, όμως, προϋπόθεση για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος είναι η αναβάθμιση των υποδομών του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, καθώς πέραν της αξιοπιστίας και της ποιότητας του μεταφορικού έργου, συμβάλει και στην αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου και επομένως της μεταφορικής διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.