Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015

2η θέση για τη Θεσσαλονίκη σε παγκόσμια ψηφοφορία για ταξίδια με τρένο

Με πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, η πόλη έλαβε μέρος και «αναρριχήθηκε» στη δεύτερη θέση ανάμεσα σε δεκαπέντε πιθανούς προορισμούς αναψυχής για το 2015, σε διαδικτυακό διαγωνισμό που πραγματοποίησε η εταιρεία Interrail, η οποία ειδικεύεται στα ταξίδια με τρένο σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Συγκεκριμένα, μετά από συντονισμένες ενέργειες προώθησης του διαγωνισμού που υλοποίησε η ΕΞΘ μέσα από τα δικά της social media, η Θεσσαλονίκη κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 1163 ψήφους και ποσοστό 18%, στην ψηφοφορία που διεξήχθη στα κοινωνικά δίκτυα της Interrail. Αυτό σημαίνει ότι ο προορισμός έχει απήχηση σε μια μεγάλη γκάμα ταξιδιωτών, οι οποίοι δείχνουν την προτίμηση τους στη Θεσσαλονίκη ακόμη και με εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, πέρα από τους κλασσικούς που είναι με αεροπλάνο, λεωφορείο και αυτοκίνητο.
 
Την πρώτη θέση κατέλαβε η Χαϊδελβέργη με 1658 ψήφους και ποσοστό 26%, ενώ μετά τη Θεσσαλονίκη ακολούθησαν η Λισαβόνα με 647 ψήφους, η Αμβέρσα με 602 ψήφους και η Μπολόνια με 350 ψήφους. Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο και ακολουθεί ως έπαθλο η προβολή των πέντε δημοφιλέστερων προορισμών που ανέδειξε το κοινό. Έτσι, η Θεσσαλονίκη θα προβληθεί τόσο στα socialmediaκαι τα newslettersτης εταιρείας, όσο και στα presstripsπου οργανώνει η Interrail.
 
Στόχος της ΕΞΘ, είναι να προβληθεί η Θεσσαλονίκη και στο ειδικό κοινό που, για διάφορους λόγους, επιλέγει τα σιδηροδρομικά ταξίδια για τις διακοπές του. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία Interrail ιδρύθηκε το 1972, η έδρα της βρίσκεται στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, συμπεριλαμβάνει στο δίκτυό της 30 χώρες και συνεργάζεται με 32 σιδηροδρομικούς οργανισμούς και εταιρείες.
ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.