Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Χωρίς Προαστιακό και τρένα προς Χαλκίδα, στις 27 Απριλίου, από 13.00 – 16.00

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών προκήρυξε για τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015, Παννατική στάση εργασίας, από 13:00’ μέχρι 16:00’, καλώντας σε συγκέντρωση την ίδια ώρα, έξω από το υπουργείο Μεταφορών όλους τους σιδηροδρομικούς, διαμαρτυρόμενη για την στάση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστου Σπίρτζη.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός, παρά τα επανειλημμένα αιτήματα της Π.Ο.Σ. για συνάντηση, αρνείται πεισματικά και χωρίς εξήγηση.
Η Π.Ο.Σ. ζητά συνάντηση, προκειμένου να του εκθέσει τα οξυμένα προβλήματα του σιδηρόδρομου, ο οποίος λειτουργεί πλέον οριακά, κάτι που ο Αναπ. Υπουργός φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ενδεχομένως, αν κρίνουμε από τις συνεντεύξεις του.
Κύρια αιτήματά μας είναι:
-Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων.
-Η τεράστια έλλειψη προσωπικού και η αναγκαιότητα άμεσων προσλήψεων.
-Τα προβλήματα που υπάρχουν στη συντήρηση της υποδομής και του τροχαίου υλικού.
Η Π.Ο.Σ. θέλει να ζητήσει συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία στην οποία θα υποβληθεί, εξ αιτίας της τρίωρης στάσης, όμως ζητά την κατανόηση και την συμπαράστασή του, γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια και η επίλυσή τους αποτελεί αδήριτη ανάγκη.
Αν δεν αναληφθούν πρωτοβουλίες, από την πλευρά του αρμόδιου Υπουργού, θα υπάρξουν άμεσες επιπτώσεις στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του σιδηροδρόμου».
Λόγω της στάσης εργασίας, δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια του Προαστιακού της Αθήνας, αλλά και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς τη Χαλκίδα. 
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.