Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Έρευνα Athens Transport 2015

Περισσότερα από 600 ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν μέσα σε 3 εβδομάδες, αριθμός αρκετά μεγάλος για να εξασφαλίζει την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
 
 
 

Προαστιακός
5,3/10

Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος έλαβε ως γενικό βαθμό 5,3, ο οποίος είναι ο δεύτερος χαμηλότερος μετά τα Λεωφορεία και Τρόλεϊ.
Σε 7 από τις δέκα κατηγορίες, συγκεντρώθηκε βαθμός πάνω από τη βάση. Αυτές είναι: ταχύτητα μετακίνησης (7), συνθήκες μετακίνησης (6,2), αίσθηση ασφάλειας (6), συμπεριφορά και επαγγελματισμός του προσωπικού (5,9), καθαριότητα και αρτιότητα των συρμών (5,7), καθαριότητα και αρτιότητα των σταθμών (5,4), και σχέση ποιότητας υπηρεσίας/τιμής (5,1).
Βαθμό κάτω από τη βάση έλαβαν η ενημέρωση και πληροφόρηση επιβατών (4,7), το ωράριο λειτουργίας (3,6), και η συχνότητα δρομολογίων (3,5).
Συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέσα, ο Προαστιακός έλαβε τη χειρότερη βαθμολογία στις κατηγορίες συχνότητα δρομολογίων (το 3,5 ήταν γενικά η μικρότερη βαθμολογία σε αυτή την έρευνα), και ωράριο λειτουργίας (3,6). Έλαβε όμως και τη δεύτερη μεγαλύτερη βαθμολογία στην κατηγορία ταχύτητα μετακίνησης.
Σε σχέση με πέρυσι, η πτώση της γενικής βαθμολογίας περιορίζεται σε 0,1 μονάδα. Έξι κριτήρια παρουσιάζουν πτώση (ανάμεσα σε αυτά πτώση μισής μονάδας για το ωράριο λειτουργίας), και 4 κριτήρια παρουσιάζουν άνοδο 0,2 μονάδων (συνθήκες μετακίνησης, καθαριότητα και αρτιότητα των συρμών, αίσθηση ασφάλειας, και ενημέρωση και πληροφόρηση επιβατών, που όμως παραμένει κάτω από τη βάση).
Ενώ στο ερωτηματολόγιο υπήρχε και ερώτηση που αφορά και την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Το 56,3% συμφωνεί έστω και με επιφυλάξεις, ιδιωτικοποίηση άλλων μέσων: ναι έστω και με επιφυλάξεις από το 49,1%
Δείτε ολόκληρη την έρευνα στο www.athenstransport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.