Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

 
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι

Σας καλωσορίζω στην  πρώτη ετήσια συνέλευση των αντιπροσώπων του νέου ενιαίου Σωματείου μας! Εδώ και 9 μήνες το Σωματείο μας έχει μεγαλώσει, έχει δυναμώσει και αντιπροσωπεύει πια το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όσοι οραματιστήκαμε την ένωση αυτή αισθανόμαστε δικαιωμένοι, μιας και στην πιο δύσκολη περίοδο για τον σιδηρόδρομο, καλούμαστε να αντιπαλέψουμε πράγματα που κανείς ποτέ πρωτύτερα δεν διανοήθηκε καν ότι  θα μπορούσε να αντιμετωπίσει! Και σε αυτή ακριβώς την δύσκολη συγκυρία, οι εργαζόμενοι βρίσκονται ενωμένοι και δυνατοί, χωρίς κλαδικούς διαχωρισμούς, αλλά έχοντας  κοινό τους παρανομαστή την σιδηροδρομική ιδιότητα!


Η ένωση των Σωματείων δεν ήταν κάτι απλό, δεν ήταν κάτι εύκολο. Αντίθετα χρειάστηκε να γίνουν πολλά από λίγους για όλους! Κι αν το πρώτο δύσκολο βήμα έγινε με επιτυχία, τα επόμενα βήματα είναι σαφώς δυσκολότερα! Πρέπει όλοι μαζί να βρούμε τον κοινό βηματισμό που απαιτείται, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε πλέον ζητήματα που αφορούν διαφορετικούς εργαζόμενους με διαφορετικές ειδικότητες σε διαφορετικές διευθύνσεις.

Καλούμαστε σήμερα να εργαστούμε σε μία εταιρεία η οποία αντιμετωπίζει  τεράστια προβλήματα με το τροχαίο υλικό, το οποίο καλείται να κυκλοφορήσει σε μία υποδομή απαράδεκτη και σχεδόν εγκαταλειμμένη, προσπαθώντας να πραγματοποιήσει  αξιοπρεπείς μεταφορές σε επιβάτες και εμπορεύματα. Στόχος φυσικά ανέφικτος… Οι συνέπειες αυτής της αποτυχίας πέφτουν πάνω στους εργαζόμενους,  οι οποίοι καλούνται πολλές φορές να απολογηθούν στο επιβατικό κοινό για τις εγκληματικές παραλείψεις άλλων. Κάποιων άλλων, δήθεν αρμόδιων, οι οποίοι κλείνουν τα αυτιά τους στις εκκλήσεις τις δικές μας για εφαρμογή εφικτών λύσεων που θα μπορούσαν να δώσουν πνοή στον σιδηρόδρομο, τραβώντας τον οριστικά έξω από το τέλμα της απαξίωσης!
Μοναδικό μας όπλο για να βγούμε από αυτό ακριβώς το τέλμα είναι ο συνεχής αγώνας για ενιαίο και  δημόσιου χαρακτήρα σιδηρόδρομο με ανταποδοτικά οφέλη για την κοινωνία, της οποίας άλλωστε και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο.
Στους μόλις 9 μήνες δράσης του νέου ενιαίου Σωματείου η στόχευση μας αφορούσε τόσο καίρια και θεσμικά ζητήματα, όπως το θέμα της επιστροφής των μεταταγμένων, το σοβαρότατο θέμα του ΓΚΚ, οι προτάσεις προς την ΠΟΣ από μέρους μας προκειμένου να διασφαλιστεί το υπάρχον προσωπικό σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης, η επανασύσταση του ταμείου αλληλοβοηθείας, όσο και σε θέματα απλής εργασιακής καθημερινότητας όπως η εφαρμογή του εβδομαδιαίου προγραμματισμού εργασίας, η πίεση για χορήγηση νέων στολών, η ανακαίνιση και χορήγηση νέου εξοπλισμού σε όσα γραφεία προσωπικού χρειαζόταν, η  τρίμηνη παράταση του ασφαλιστήριου συμβολαίου και άλλα πολλά που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στον απολογισμό της δράσης μας.
Το σημαντικότερο όμως όλων δεν θα το δείτε γραμμένο στον απολογισμό και θα μου επιτρέψετε να σας το πω εγώ! Το σημαντικότερο όλων  συνάδελφοι είναι το γεγονός ότι σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου λειτούργησε ενωμένο, χωρίς παραταξιακές διαχωριστικές γραμμές, με μοναδικό γνώμονα την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί προς όφελος και μόνο όλων μας! Καταργώντας στην ουσία τις όποιες κομματικές παρωπίδες και καταφέρνοντας να κάνει πράξη την ενότητα που όλοι διακηρύσσαμε προεκλογικά, λειτούργησε ακριβώς όπως πρέπει να λειτουργεί ένα σύγχρονο και απόλυτα προσαρμοσμένο στις νέες εξελίξεις συνδικάτο.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Δεν πετύχαμε φυσικά όλους τους στόχους μας, αλλά παλεύουμε καθημερινά για το καλύτερο. Τα προβλήματα πολλά αλλά και η δύναμη μας πλέον μεγάλη!
Σας καλώ να στοιχηθείτε πίσω από το Σωματείο και όλοι μαζί να παλέψουμε για την ανατροπή  των πολιτικών που στοχεύουν στην απαξίωση του σιδηρόδρομου.
Στόχος του Κινήματος ήταν, είναι και παραμένει: 

ΕΝΙΑΙΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΣ  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ με όλο τον στόλο του (τρένα- λεωφορεία), στην εξυπηρέτηση του ελληνικού λαού, στην ανάπτυξη, στις θέσεις εργασίας, στην ασφαλή μετακίνηση των επιβατών. 

Σας ευχαριστώ!
Από το Blog της ΑΣΚ http://ask-proastiakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.