Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Το μπλόκο στην Ειδομένη εκτροχιάζει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο δρόμος του μεταξιού έγινε… δύσβατος στο Κιλκίς και το «πείραμα» να καταστεί η Ελλάδα διεθνές κέντρο εμπορίου κινδυνεύει με αποτυχία.
Το «έμφραγμα» που προκάλεσε στις εμπορευματικές μεταφορές ο επί δύο εβδομάδες αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, από περίπου 1.500 οικονομικούς μετανάστες εξαιτίας της άρνησης των Αρχών της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψουν τη διέλευση, απειλεί τα «χρυσά» συμβόλαια με πολυεθνικούς κολοσσούς, όπως η Hewlett Packard και η Sony, που επέλεξαν τον Πειραιά και τους ελληνικούς σιδηρόδρομους ως όχημα για τη μεταφορά των προϊόντων τους προς την Κεντρική Ευρώπη.
Το κύρος του Πειραιά ως η νέα εμπορευματική πύλη δοκιμάζεται, θέτοντας εν αμφιβόλω τα μεγαλόπνοα σχέδια για την ένταξη του μεγαλύτερου λιμένα της χώρας μας στον νέο δρόμο του μεταξιού, που εξασφαλίζει την πρόσβαση της Ασίας στις αγορές της Δύσης.
Δεκάδες τρένα με εκατοντάδες βαγόνια εγκλωβίστηκαν σε ελληνικό κυρίως έδαφος με κατεύθυνση την Ευρώπη μέσω Σκοπίων, μεταφέροντας μεταξύ άλλων προϊόντα μεγάλων πελατών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως η Cosco, η Hewlett Packard, η Sony, η ΖΤΕ και η Huawei, αλλά και ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.