Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

ΝΔ: Ένας Καραμανλής και πάλι παρών στις Υποδομές της χώρας

Ένας ...Καραμανλής είναι πάλι παρών στο χώρο των Υποδομών. 6 δεκαετίες μετά τη θήτευση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή (ως Υπουργού Δημοσίων Έργων στις αρχές της δεκαετίας του 1950), έρχεται ο Κώστας Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα Καραμανλή να τοποθετηθεί ύστερα από εισήγηση του νέου Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του Τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο νέος "σκιώδης υπουργός"  αναλαμβάνει καθήκοντα από τον Λευτέρη Αυγενάκη που διακρίθηκε για τη μαχητικότητα που επέδειξε τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής, με δεκάδες ερώτησεις στο ενεργητικό του.

Τα καθήκοντα του Κώστα Καραμανλή είναι βαριά καθώς θα πρέπει να αντιπολιτευτεί την πορεία και εξέλιξη του προγράμματος του ΕΣΠΑ που τελειώνει, τους αυτοκινητόδρομους που συνεχίζουν να κατασκευάζονται σχεδόν 10 χρόνια μετά τις πρώτες υπογραφές, την εκτέλεση του νέου ΕΣΠΑ που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει να υλοποιείται, αλλά και το φιλόδοξο πρόγραμμα νέων έργων παραχώρησης και ΣΔΙΤ που είναι στα σκαριά.

Ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση του στα θέματα μεταφορών που επίσης βρισκόμαστε σε νέες εξελίξεις μετά την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, των Περιφερειακών Αεροδρομίων αλλά και εκείνων που έρχονται (ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ, ΕΕΣΤΥ κ.α.).

Τέλος η υπόθεση της αξιοποίησης του Ελληνικού σε σχέση με την αρχική σύμβαση θα αποτελέσει ακόμα ένα σημείο γραφής για τον νέο Τομεάρχη της ΝΔ.

Ο Κώστας Σκρέκας τοποθετήθηκε τομεάρχης στον Τομέα Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ενώ η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου στον τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.