Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ



 
Η Εξέλιξη καταγγέλλει την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παρελκυστική στάση της στην διαπραγμάτευση για την Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  .


Καταγγέλλει την αδιαλλαξία , τον εμπαιγμό και την απαξίωση των Διοικούντων απέναντι στους μηχανοδηγούς και τους σιδηροδρομικούς .


Οφείλουμε όμως να καταγγείλουμε και την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ηγεσία του Σωματείου μας που δεν έχει κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για να θυμίσει στους Διοικούντες τον ρόλο μας και την προσφορά μας στο ΔΗΘΕΝ success story της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.


Εδώ και 7 μήνες η ΠΕΠΕ , το Σωματείο των μηχανοδηγών βρίσκεται σε


παρατεταμένο λήθαργο.


Εδώ και 7 μήνες δεν έχει πραγματοποιηθεί ΚΑΜΙΑ συνάντηση του Σωματείου με κανένα υπεύθυνο. 


Τι και αν έχουν συμβεί 3 σοβαρότατα ατυχήματα , τι και αν η ιδιωτικοποίηση είναι προ των πυλών ,τι και αν συζητιόταν Συλλογική Σύμβαση ,  τι και αν προχώρησαν – όπως προχώρησαν – οι προαγωγές τι και αν γίναν – όπως γίναν  - εσωτερικές μετατάξεις ,  η ΠΕΠΕ είναι απούσα από ΠΑΝΤΟΥ.


 


ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ συνειδητά  κρύβουν το ΔΣ από την Διοίκηση  για να την προστατέψουν και την ίδια ώρα  κρύβονται οι ίδιες από τους μηχανοδηγούς .


 Είναι πρωτοφανής , παράνομη , καταχρηστική και αντιδημοκρατικήη μονομερής απόφαση των συνεταίρων Τουρλή και Θεοδωρόπουλου , να μην θέσουν σε ψηφοφορία στις πρόσφατες έκτακτες συνελεύσεις τις προτάσεις που έγιναν!


 Όμως πρωτοφανής και ιστορική  ήταν και η ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ του απολογισμού δράσης της ΠΕΠΕ σε 3 μηχανοστάσια (Λάρισα , Πάτρα και ΜΑΙ) σε ένα ηχηρότατο μήνυμα – χαστούκι  προς τους επαγγελματίες συνεταίρους που κρατούν όμηρο των ορέξεων τους τον κλάδο έλξης εδώ και χρόνια .


ΑΝ δεν είχαν προηγηθεί οι αποχωρήσεις των 3 παρατάξεων σε Αλεξανδρούπολη και Θεσσαλονίκη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική λειτουργία της ΠΕΠΕ  , το ποιο πιθανό είναι ο απολογισμός δράσης να καταψηφιζόταν συνολικά. 


Άλλωστε όπου ολοκληρώθηκαν κανονικά οι συνελεύσεις το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για τους συνεταίρους της ΠΕΠΕ. ( 29 Υπέρ , 30 Κατά , 1 Παρών ) .


Προκαλούμε  τους συνεταίρους  ηγέτες της ΠΕΠΕ , που συνδιοικούν με τους κ. Ζηλιασκόπουλο και Ρετσινά , να μας εξηγήσουν που πήγαν οι διαβεβαιώσεις που έλεγαν ότι είχαν  στους μηχανοδηγούς για την υπογραφή ΣΣΕ και ιδιαίτερα για το επίδομα ευθύνης.


Να μας απαντήσει επιτέλους  ο συνάδελφος Τουρλής , με βάση ποιες διαβεβαιώσεις έδειχνε τόσο σίγουρος και απέφευγε να απαντήσει σε όσα του καταλογίσαμε στον απολογισμό δράσης .


 


Μήπως υπολόγιζε στις διαβεβαιώσεις  των κομματικά προϊσταμένων του ; 


 


Σαν αυτές που του έδωσαν  για το εφάπαξ ; 


Σαν αυτές για το ενιαίο ; 


Σαν αυτές για το επικίνδυνο και ανθυγιεινό ; 


Σαν αυτές για την ασφάλεια κυκλοφορίας ; 


 


Ακόμα δεν έχεις καταλάβει Πρόεδρε ότι οι καιροί αλλάξανε ; 


Ακόμα τολμάς Πρόεδρε  , να προκαλείς χυδαία τους μηχανοδηγούς φωνάζοντας στον υπεύθυνο του Φύλου Υπηρεσίας του ΜΑΙ (3 φορές) μεταξύ σοβαρού και αστείου (;) στο τέλος της συνέλευσης να σημειώσει όσους καταψηφίσανε την αφεντιά σου σε μια ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ  κίνηση συνδικαλιστικής αλητείας ; 


 


Ακόμα να καταλάβετε συνεταίροι  ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ οδεύει προς πώληση και ότι με την στάση σας δίνετε απεριόριστο χρόνο στην Διοίκηση και κατά συνέπεια στην Πολιτική Ηγεσία ;


 


Τι περιμένετε . Πόσο ακόμα . Και για ποιους λόγους  άραγε .


 


Καλούμε τους μηχανοδηγούς να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι και σε επαγρύπνηση τις επόμενες μέρες. Να μην αφήσουμε την οργή που κυριεύει όλους μας απο  τον εμπαιγμό της Διοίκησης και την ανύπαρκτη ηγεσία του Σωματείου μας ,  να μας παρασύρει σε λάθος αποφάσεις και ενέργειες.


Θεωρούμε ανεξήγητη και  λανθασμένη  την απόφαση για απεργίες μέσα στις γιορτές  , τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Δευτέρα του Πάσχα ΜΕΤΑ το μεσημέρι , καθώς αυτές οι κινητοποιήσεις θα μας φέρουν απέναντι με τον ΜΟΝΟ φυσικό σύμμαχό μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Την κοινωνία  η οποία ζητά φτηνή και ασφαλή μετακίνηση με τα τρένα αυτές τις μέρες.


Και για αυτό καλούμε την ΠΟΣ να επαναπροσδιορίσει  αυτήν της την απόφαση , στοχεύοντας ΜΟΝΟ στα εμπορικά μετά το Πάσχα ( άλλωστε την Μεγάλη Εβδομάδα φορτία δεν υπάρχουν ενώ στα επιβατικά τρένα για  τις ημέρες των εορτών συμφωνούμε μόνο για 24ωρη κινητοποίηση την Κυριακή του Πάσχα και την Δευτέρα στάση εργασίας μέχρι τις 12 το μεσημέρι (Όταν και η κίνηση είναι ελάχιστη ) .


Επειδή αυτή η θέση μας θα επιφέρει και μεγάλο βάρος του αγώνα στους Μακεδόνες μηχανοδηγούς έχουμε έτοιμη πρόταση – θα την συζητήσουμε και με τις άλλες παρατάξεις – για να καλυφθούν οι συνάδελφοι μας , που άλλωστε προκαλέσανε με τις υπογραφές τους και τις πρόσφατες συνελεύσεις.


Επιπλέον , ενημερώνουμε τους μηχανοδηγούς ότι μετά την καταγγελία μας στο ΣΕΠΕ για την προσαύξηση του 30%  για την 6η μέρα εργασίας  , η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επιτέλους απάντησε και αναμένουμε την γνωμοδότηση της Επιθεώρησης Εργασίας για να ξεκινήσουμε τις επόμενες διαδικασίες . 


Για την Εξέλιξη αποτελεί  ΔΕΣΜΕΥΣΗ  προς τους μηχανοδηγούς η διεκδίκηση της πληρωμής της προσαύξησης ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ απο το 2010 ,ιδιαίτερα μετά και την "περίεργη κ ύποπτη σιωπή " της ΠΕΠΕ για 7 και πλέον μήνες .


Ευχόμαστε σε όλους τους σιδηροδρομικούς  και τις οικογένειες τους , καλό Πάσχα , καλή δύναμη για τους αγώνες που έρχονται και καλή λευτεριά με ΑΝΑΤΡΟΠΗ όσων  κρατάνε αιχμάλωτο  τον σιδηρόδρομο , τον κλάδο μας , την ζωή μας , την χώρα μας ,το χαμόγελο μας εδώ και 5 χρόνια.


 


Η μέρα αυτή πλέον είναι πολύ κοντά .


 


Y.Γ. Πρόεδρε σε ξαναρωτάμε ,  σημείωσες ποιοι σε καταψηφίσανε ;


Εξέλιξη – Απρίλης 2014 


 


ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΙΟΜΑΣΤΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.