Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

Ανεστάλεισαν οι στάσεις εργασίας. Αναμένεται συνάντηση Π.Ο.Σ. - ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ

Από την επικείμενη συνάντηση που θα έχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με τον υπουργό Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εξαρτάται η πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων στον σιδηρόδρομο.
Ως ένδειξη καλής θέλησης και μετά τη σημερινή συνάντηση που είχε με τις διοικήσεις ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΠΟΣ ανέστειλε τις προγραμματισμένες στάσεις εργασίας για τη Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη στις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Ωστόσο, κανονικά πραγματοποιούνται οι απεργίες στα εμπορικά δρομολόγια.
Το προεδρείο της ΠΟΣ αναμένεται να συναντηθεί τις επόμενες δυο ημέρες με τον υπουργό Μεταφορών, στον οποίο θα αναλύσεις τις προτάσεις της για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Μεταξύ εργαζομένων και των διοικήσεων ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχουν διαφορές σε κάποια σημεία, τα οποία χρήζουν «πολιτικής διευθέτησης».
Επί του παρόντος, η ΠΟΣ σημειώνει ότι οι απεργίες θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα στα εμπορικά δρομολόγια, ενώ στις επιβατικές αμαξοστοιχίες θα πραγματοποιηθούν τρεις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες στις 19, 20 και 21 Απριλίου.
Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΣ:
-Δεν κάνουμε πίσω στις διεκδικήσεις μας για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. για το 2014.
-Συνεχίζουμε να διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ.
-Ζητάμε προσλήψεις προσωπικού για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των εταιρειών του ΟΣΕ.
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.