Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΣ 1/4/2014


                              
Αθήνα 1/4/2014
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τριπλό «χτύπημα» στους σιδηροδρομικούς
 
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), εκπροσωπώντας όλους τους σιδηροδρομικούς, έχει ταχθεί κατηγορηματικά κατά των ιδιωτικοποιήσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, που προωθεί η κυβέρνηση, και έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αιτήσεις για την ακύρωση των ΚΥΑ, που μεταβιβάζουν τις μετοχές τους στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η θέση αυτή των σιδηροδρομικών εκφράζει το κοινό αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας, που αξιώνει δημόσιο σιδηρόδρομο με κοινωνικό χαρακτήρα.
 
Με τις νέες ρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας επισημοποιείται η κατάργηση της χορήγησης εφάπαξ στους σιδηροδρομικούς, δηλαδή η υπεξαίρεση των χρημάτων, που αυτοί και ο εργοδότης τους, έχουν καταβάλει.
Η Π.Ο.Σ. ζητά από το δημόσιο να αποκαταστήσει τη ζημιά, που το ίδιο προκάλεσε στα αποθεματικά του ταμείου των σιδηροδρομικών, που ήταν λεφτά των ίδιων και όχι του κράτους.
Επίσης, να εξασφαλίσει ότι, για όλους τους ασφαλισμένους στο ΤΠΠ ΟΣΕ, ο υπολογισμός του εφάπαξ θα γίνεται, με βάση τις ισχύουσες (μέχρι 31/12/13) διατάξεις.
 
Η Π.Ο.Σ. κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στις διοικήσεις ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Η υπογραφή Σ.Σ.Ε., είναι αναγκαία για τη διασφάλιση του προσωπικού και αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό και συνταγματικό δικαίωμα.
Η κωλυσιεργία που παρατηρείται, από πλευράς των διοικήσεων, αλλά και η τυχόν απόρριψη νομίμων αιτημάτων, είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν αρνητικά, με ορατό το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων.
 
Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ. στο οποίο θα συζητηθούν τα ανωτέρω θέματα και θα παρθούν αποφάσεις, σχετικά με τη μελλοντική στάση των Σιδηροδρομικών, αρχής γενομένης από την απεργία που έχει προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε. στις 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στην οποία θα συμμετέχουμε.
 
 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.
        
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.