Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μέσα στο 2015 οι προσλήψεις των Ειδικών φρουρών και για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του "Έθνος" θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για 11000 προσλήψεις.
Μέσα σε αυτές είναι και οι 35 θέσεις των Ειδικών Φρουρών που θα απασχοληθούν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπως αναφερόταν και στον Νόμο (Ν.4249/2014, Κεφάλαιο Η , Άρθρο 52. Σύσταση θέσεων ειδικών φρουρών για τη φύλαξη σταθμών και εγκαταστάσεων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.) και όπως ανέφερε πιο αναλυτικά:
"Συνιστώνται τριάντα πέντε (35) θέσεις ειδικών φρουρών για τη φύλαξη και προστασία των σταθμών, των εγκαταστάσεων και των αμαξοστοιχιών της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.», η οποία αναλαμβάνει τις δαπάνες πρόσληψης, εκπαίδευσης, εξοπλισμού, μισθοδοσίας, ασφάλισης και αποζημίωσης, καθώς και κάθε άλλη σχετική δαπάνη που προκύπτει από την εκτέλεση του ως άνω έργου. Με σύμβαση που καταρτίζεται μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» καθορίζονται το ύψος και η διαδικασία απόδοσης στο Δημόσιο από την εταιρεία των σχετικών δαπανών."

Το άρθρο όπως το διαβάσαμε (Απόσπασμα)

Στις 11.000 θα φθάσουν οι νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν το 2015 με διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, ανοικτούς σε όλους όσοι έχουν τα προσόντα για τις ζητούμενες ειδικότητες.Ο αριθμός αυτός προκύπτει από τις δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργου Κατρούγκαλου, που βασίζονται στον προϋπολογισμό του 2015 και δεν απέχουν πολύ και από τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2014-2019.
Ο υπουργός μίλησε για 15.000 προσλήψεις, που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν με βάση τα διαθέσιμα κονδύλια. Αν όμως αφαιρεθούν οι 3.500 περίπου επαναπροσλήψεις απολυμένων, για τις οποίες δεσμεύεται η κυβέρνηση με τις προγραμματικές της δηλώσεις και οι θέσεις των διαγωνισμών του 2014 που δεν ολοκληρώθηκαν λόγω προεκλογικής περιόδου, οι «καθαρές» προσλήψεις με νέους διαγωνισμούς το 2015 θα είναι λίγο πάνω από 11.000.
Ο στόχος αυτός είναι ρεαλιστικός και αποδεκτός απ' όλους καθώς είναι σύμφωνος με τις ανάγκες των υπηρεσιών και λαμβάνει υπόψη τις αναλογίες προσλήψεων - αποχωρήσεων που είχαν οριστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και σ' αυτές στηρίχθηκε ο καθορισμός των σχετικών κονδυλιών του προϋπολογισμού. Ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων το 2015 εκτιμάται σε 20.470.
Ελληνική Αστυνομία: Με τον Ν. 4249/2014 έχουν συσταθεί 300 νέες οργανικές θέσεις αστυνομικού προσωπικού ειδικών καθηκόντων και θέσεις ειδικών φρουρών (35 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και 30 στη ΣΤΑΣΥ), οι οποίες δεν έχουν προκηρυχθεί
ethnos.gr (22/06/2015)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.