Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Αισχροκέρδεια από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΠΓΔΜ για τους πρόσφυγες

Για περίπτωση αισχροκέρδειας από τον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της ΠΓΔΜ σχετικά με την τιμή του εισιτηρίου για τους πρόσφυγες, που επιβιβάζονται από την κωμόπολη Γευγελή με προορισμό τα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία, κάνουν λόγο τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, η τιμή του εισιτηρίου για τους πρόσφυγες και μετανάστες για τη διαδρομή από τη Γευγελή (αμέσως μετά τα σύνορα με την Ελλάδα και την Ειδομένη) μέχρι το Ταμπάνοβτσε (στα σύνορα της ΠΓΔΜ με τη Σερβία) εκτοξεύθηκε τις τελευταίες ημέρες στα 25 ευρώ.
Μέχρι τα μέσα Αυγούστου, το εισιτήριο για την παραπάνω διαδρομή κόστιζε έξι ευρώ και τότε ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων αύξησε την τιμή στα 10 ευρώ, με την αιτιολογία ότι αυξήθηκε το κόστος μεταφοράς. Ωστόσο, εδώ και μερικές ημέρες η τιμή του εισιτηρίου για τη διαδρομή αυτή αυξήθηκε στα 25 ευρώ. Μάλιστα η αύξηση αυτή ισχύει μόνο για τους πρόσφυγες και μετανάστες και όχι για τους άλλους επιβάτες της γραμμής. Όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, ο διευθυντής του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΠΓΔΜ, Νίκολα Κόστοφ, δεν απαντάει στις επανειλημμένες κλήσεις των δημοσιογράφων για να εξηγήσει την αύξηση αυτή της τιμής του εισιτηρίου για τους πρόσφυγες, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της ΠΓΔΜ αδυνατεί να δώσει την όποια εξήγηση, επικαλούμενος ότι βρίσκεται σε άδεια.
Τις προηγούμενες τρεις ημέρες, το σωματείο των μηχανοδηγών τρένων της ΠΓΔΜ είχε κηρύξει απεργία λόγω της καθυστέρησης καταβολής των δεδουλευμένων και τα δρομολόγια στη γραμμή Γευγελή-Ταμπάνοβτσε είχαν μειωθεί. Ο Νίκολα Κόστοφ δήλωσε χθες ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με τα σωματεία των εργαζόμενων και η κατάσταση διευθετήθηκε. Υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες εισέρχονται κάθε ημέρα, κατά μέσο όρο, το τελευταίο διάστημα στην ΠΓΔΜ από την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής. Οι περισσότεροι από αυτούς, με το που εισέρχονται πεζή στη Γευγελή, επιβιβάζονται σε τρένα με προορισμό το Ταμπάνοβτσε, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Σερβία.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.