Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ


Στο προτελευταίο δ.σ. που έγινε στις αρχές Ιουνίου είχε αποφασιστεί ομόφωνα η αποστολή εξωδίκου προς την διευθύντρια εμπορευμάτων κυρία Περιστερά, σχετικά με ζητήματα που είχαν προκύψει από την μη τήρηση από μέρους της της  εργατικής νομοθεσίας.
Ακολούθησε συνάντηση μαζί της, για την οποία μάλιστα το Σωματείο εξέδωσε και ανακοίνωση, όπου και δόθηκαν διαβεβαιώσεις από μέρους της διευθύντριας ότι θα ελάμβανε άμεσα μέριμνα για όλα τα ζητήματα που είχαν προκύψει.
Παρά όμως τις διαβεβαιώσεις της, τίποτα δεν διορθώθηκε. Οι συνάδελφοι στον κλάδο των εμπορευμάτων εξακολουθούν να υποχρεώνονται να εργαστούν τις ημέρες των αναπαύσεων τους χωρίς να αποζημιώνονται, άλλοι συνάδελφοι εξακολουθούν να απασχολούνται εκτός έδρας χωρίς επίσης να αποζημιώνονται και γενικώς υπάρχει σαφής καταστρατήγηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας…
Καλούμε λοιπόν την κυρία Περιστερά να συμμορφωθεί άμεσα με την κείμενη εργατική νομοθεσία και να σταματήσει να αυθαιρετεί σε βάρος των εργαζομένων της διεύθυνσης της! Την προειδοποιούμε δε ότι αν δεν λειτουργήσει με βάση τις εργατικές διατάξεις, θα αναγκαστούμε να κινηθούμε νομικά προκειμένου να προστατέψουμε τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.
Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα επικρατήσει η κοινή λογική και δεν θα αναγκαστούμε να καταφύγουμε στην ελληνική δικαιοσύνη.  


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Π. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ                    Κ. ΣΚΟΥΤΕΛΑΣ
 
Από το blog της ΑΣΚ: ask-proastiakos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.