Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

8 ΔΕΚΟ βγήκαν εκτός στόχων και μόνο 5 είχαν βελτιωμένα αποτελέσματα

Αρνητική απόκλιση 76,8% (119,6 εκατ. ευρώ) σε σχέση με τους στόχους παρουσίασε στο εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2015 το οικονομικό αποτέλεσμα 8 ΔΕΚΟ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η απόκλιση αυτή οφείλεται κυρίως στην υστέρηση των εσόδων τους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Από τους 13 φορείς, τα στοιχεία των οποίων παρακολουθούνται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, οι πέντε παρουσίασαν βελτιωμένα αποτελέσματα σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί. Οι τέσσερις από αυτούς (ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ, ΟΣΥΑΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ) υπάγονται στο υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων και η μία (ΕΡΤ ΑΕ)στο υπουργείο Οικονομικών.
Αρνητικές αποκλίσεις μεγαλύτερες από 10% σε σχέση με τους στόχους εμφάνισαν 8 φορείς οι οποίοι είναι: Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, Εγνατία Οδός ΑΕ, ΟΠΕΚΕΠΕ, Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, ΕΕΣΣΤΥ, ΟΣΕ ΑΕ, Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία ΑΕ και ο ΕΛΓΑ.
Σε ότι αφορά την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, την Εγνατία Οδό ΑΕ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αποκλίσεις οφείλονται στον ετεροχρονισμό των εισροών από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ειδικότερα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ συνέβαλαν και οι δαπάνες καταβολής αναδρομικών μηνιαίων αποδοχών υπαλλήλων του φορέα για τα έτη 2013 και 2014 σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης.
Για την ΕΕΣΣΤΥ στην υστέρηση εσόδων από καθυστέρηση υπογραφής συμβάσεων με τους συγκοινωνιακούς φορείς. Για τον ΟΣΕ στην υπερεκτίμηση εσόδων από πωλήσεις υπηρεσιών και στη μειωμένη εισροή εσόδων από το ΠΔΕ σε συνδυασμό με την ταχύτερη υλοποίηση επενδυτικών του δαπανών και την καταβολή φορολογικών υποχρεώσεων. Για τον ΕΛΓΑ στην επιστροφή μη χρησιμοποιηθείσας επιχορήγησης για προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από τον προϋπολογισμό. Για την ΕΛΒΟ ΑΕ και την ΕΑΒ ΑΕ σε υστέρηση εσόδων από πωλήσεις, ενώ η ΕΛΒΟ βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης και η διαχειριστική χρήση δεν ακολούθησε το ημερολογιακό έτος.
newsit.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.