Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

To απόλυτο χάος για ένα εισιτήριο τρένου στη Κίνα .

 
Σκηνές αλλοφροσύνης εκτυλίχθηκαν στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Guangzhou, στα νότια της Κίνας. Οι χιλιάδες επιβάτες που κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις προσπάθησαν να ταξιδέψουν στις πόλεις τους προκειμένου να είναι σπίτι τους για τους εορτασμούς της κινεζικής Πρωτοχρονιάς. Η πλειοψηφία του πλήθους που υπολογίζεται σε 100.000 ήταν εργάτες και υπάλληλοι σε εταιρίες της πόλης, ενώ όπως αναφέρεται κάποιοι περίμεναν στο σταθμό μέχρι και δέκα ώρες προκειμένου να βρεθεί εισιτήριο.


To απόλυτο χάος για ένα εισιτήριο τρένου στη Κίνα
 


Αιτία για το χάος που προκλήθηκε ήταν βέβαια η τεράστια μετακίνηση επιβατών, αλλά και οι πολλές καθυστερήσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία. Ωστόσο οι αρχές αναφέρουν πως ο σταθμός είχε αρχίσει να ασφυκτιά δύο μέρες πριν καθώς αρκετοί είχαν σπεύσει να κατασκηνώσουν εκεί, φοβούμενοι την εξέλιξη του καιρού.

To απόλυτο χάος για ένα εισιτήριο τρένου στη Κίνα
 


Στο σημείο χρειάστηκε να σταλεί ισχυρή αστυνομική δύναμη προκειμένου να μπει τάξη και να μην υπάρχουν τραυματισμοί καθώς υπήρχε ο φόβος οι χιλιάδες στριμωγμένοι επιβάτες να ποδοπατηθούν. Τελικά η κατάσταση δεν μπορούσε να ελεγχθεί και στο σημείο αναπτύχθηκαν 2600 φρουροί, όπως μεταδίδει ο Guardian. Τη Δευτέρα υπολογίζεται πως από το σταθμό πέρασαν 176.000 άνθρωποι.
 
Εξίσου χαοτική ήταν όμως η κατάσταση και στη Σαγκάη όπως θα δείτε στο βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.