Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Κατέρρευσε το δήθεν σκάνδαλο του ΟΣΕ επί των ημερών Καραμανλή

Κατέρρευσε ένα ακόμη δήθεν σκάνδαλο της κυβέρνησης Καραμανλή  χωρίς καν η υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο. Τον Ιούλιο του 2012 είχε ασκηθεί  ποινική δίωξη σε βαθμό....
κακουργήματος σε βάρος 13 υψηλόβαθμων στελεχών του ΟΣΕ ως εμπλεκόμενων σε υπόθεση «διασπάθισης δημοσίου χρήματος» στον Οργανισμό που αφορούσε την ενοικίαση οκτώ ντιζελοκίνητων αυτοκινηταμαξών προαστιακού τύπου «DESIRO CLASSIC VT 642».  Η  εν λόγω προμήθεια  χαρακτηρίστηκε άχρηστη από τους καταγγέλλοντες (σς  ο γνωστός Ρόβλιας του Παπανδρέου) που συνέδεσαν την κίνηση αυτή με συγκεκριμένα συμφέροντα που προωθούσαν τις συγκεκριμένες ντιζελοκίνητες μηχανές μικρής ταχύτητας.


Πριν  από λίγες ημέρες ο εισαγγελέας Εφετών Ι.  Αγγελής αρχειοθέτησε την υπόθεση αναφέροντας  ότι  ο πρόεδρος , ο διευθύνων σύμβουλος και τα άλλα στελέχη του οργανισμού έπραξαν τα δέοντα  χωρίς να ζημιώσουν έστω και κατ΄ ελάχιστο το  Δημόσιο, ενώ  ομοίως  καταρρίφθηκαν στη  Βουλή σχετικές καταγγελίες που αφορούσαν τον τότε υπουργό Μεταφορών Μιχ. Λιάπη. 

Το θέμα είναι ότι εξαιτίας αυτής της δικαστικής  - όπως αποδεικνύεται  - πλάνης οι καθηγητές Νικόλαος Μπαλτάς (σς ομότιμος πλέον της  ΑΣΟΕΕ) και Διονύσης Χιόνης  δεν μπορούσαν  όλα αυτά τα χρόνια να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον δημόσιο βίο παρότι αμφότεροι  θεωρούνται διεθνώς επιστήμονες κύρους. Τώρα, ο μεν κ. Μπαλτάς έχει συνταξιοδοτηθεί και ασχολείται με διαλέξεις σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ο δε κ.  Χιόνης δεν θέλει ούτε να ακούει για  συμβάσεις,  έργα, προμήθειες  και γενικώς ενασχόληση με  δημόσιους  οργανισμoύς.                                                                                                          
parapolitika.gr

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.