Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

Σε απεργία διαρκείας οι μηχανοδηγοί των γερμανικών σιδηροδρόμων

Εβδομάδα κινητοποίησης στους γερμανικούς σιδηρόδρομους, ξεκινά από αύριο το συνδικάτο GDL των μηχανοδηγών των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn) ανακοινώνοντας ότι προχωρά σε απεργία επ' αόριστον.
Πρόκειται για την ένατη απεργία που πραγματοποιούν οι μηχανοδηγοί μέσα σε έναν χρόνο, κυρίως με μισθολογικά αιτήματα.
Η απεργία θα αρχίσει από τις 16.00 της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) από τις εμπορικές αμαξοστοιχίες ενώ την Τετάρτη, από τις 03.00 θα ακινητοποιηθούν και τα επιβατικά τρένα. Στην ανακοίνωσή του το GDL διευκρινίζει ότι προτίθεται να ανακοινώσει τη λήξη της απεργίας 48 ώρες νωρίτερα.
Άφησε έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο η απεργία να κρατήσει ακόμη περισσότερο διάστημα από την επταήμερη που πραγματοποίησαν οι μηχανοδηγοί στις αρχές του μήνα και ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα στην ιστορία των γερμανικών σιδηροδρόμων.
Η αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την επίλυση ζητημάτων όπως οι συνθήκες εργασίας αλλά και η δυνατότητα του σωματείου να εκπροσωπεί και άλλους εργαζόμενους πλην των μηχανοδηγών, προκάλεσε χάος στις αρχές του μήνα, σε μια χώρα όπου περίπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι μετακινούνται καθημερινά με το τρένο, ενώ σχεδόν 620.000 τόνοι εμπορευμάτων μεταφέρονται με τον σιδηρόδρομο.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.