Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκινά τα εμπορευματικά δρομολόγια






Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσουν τα πρώτα εμπορευματικά δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προς την Τσεχία, τα οποία και θα μεταφέρουν προϊόντα της Hewlett-Packard από το terminal της Cosco, στον Πειραιά.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, τα δρομολόγια αυτά, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος μιλώντας, χθες Τετάρτη, σε ημερίδα του υπουργείου Μεταφορών για το ερευνητικό πρόγραμμα Shift2Rail, θα εκτελούνται πιλοτικά για περίπου ένα τρίμηνο και θα αναχωρούν για την Τσεχία δύο τρένα την εβδομάδα. Θα μεταφέρουν 80 containers και θα φτάνουν στην Τσεχία, όπου και είναι το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Hewlett-Packard, διασχίζοντας έξι χώρες και επιτυγχάνοντας ταχύτερη μεταφορά κατά περίπου δέκα ημέρες συγκριτικά με τις υφιστάμενες θαλάσσιες διαδρομές.
Αναφερόμενος στη συμφωνία "HP- COSCO- ΤΡΑΙΝΟΣΕ", ο πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σημείωσε ότι «μας βάζει στον χάρτη της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, και τις δυσκολίες του εγχειρήματος, καθώς τα σιδηροδρομικά δίκτυα των χωρών που εμπλέκονται σε αυτό (Ελλάδας, ΠΓΔΜ, Σερβίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας, Τσεχίας) θα πρέπει να ευθυγραμμιστούν με τις απαιτήσεις της HP.
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.