Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το τρένο ξανασφυρίζει για εκδρομές και πανηγύρι

Το τρένο ξανασφυρίζει  για εκδρομές και πανηγύρι

Το τρένο στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο ζωντανεύει και πάλι το επόμενο διάστημα για ειδικές περιπτώσεις, για εκδρομές και εκδηλώσεις που έχουν τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και των φίλων του σιδηροδρόμου.
Ειδικότερα:
Το τρένο θα ξανασφυρίξει στη γραμμή Καλαμάτας - Μεσσήνης κατά τη διάρκεια του Νησιώτικου πανηγυριού, από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποδέχθηκε το αίτημα της τοπικής κοινωνίας, γιατί ξέρει ότι ο κόσμος θα το αγκαλιάσει και τα τρένα θα είναι γεμάτα προς και από τη Μεσσήνη.
Το Σάββατο 21 του μήνα, οργανώνεται εκδρομή με το τρένο στη διαδρομή Καλαμάτα - Χράνοι - Ασέα, στην οποία θα συμμετέχουν φωτογράφοι - φίλοι του σιδηροδρόμου. Πρόκειται για ειδικό δρομολόγιο, στο οποίο θα γίνονται συνεχείς στάσεις, ώστε οι εκδρομείς να μπορούν να απαθανατίσουν τις εντυπωσιακές γέφυρες (Σαφλά και Κοκκινόλακα) και τις μοναδικές γαλαρίες στο δίκτυο της Πελοποννήσου.
Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου το ταξιδιωτικό γραφείο At Holidays, οργανώνει τριήμερη εκδρομή στη γραμμή της Πελοποννήσου με δύο διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα, παρόμοια με την 4ήμερη της Καθαρής Δευτέρας. Το τρένο θα ξεκινήσει από την Κόρινθο το πρωί του Σαββάτου 26 Οκτωβρίου και αφού κάνει στάσεις σε Ναύπλιο, Τρίπολη και Ζευγολατιό θα φθάσει αργά το απόγευμα στην Καλαμάτα. Οι εκδρομείς θα διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία της πόλης και την Κυριακή 27 του μήνα έχουν τρεις επιλογές: Είτε να μείνουν στην Καλαμάτα είτε να πάνε εκδρομές με πούλμαν στα σπήλαια του Διρού και την Αρεόπολη από τη μία πλευρά και από την άλλη σε Πύλο, Μεθώνη και Κορώνη. Την τρίτη μέρα, στις 28 Οκτωβρίου το τρένο θα αναχωρήσει από την Καλαμάτα με τελικό προορισμό την Αρχαία Ολυμπία, με ενδιάμεσες στάσεις στο Καλό Νερό και τον Καϊάφα.
Για να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια αυτά πέρα από το ΜΑΝ που βρίσκεται στο μηχανοστάσιο της Καλαμάτας, αυτή την εβδομάδα αναμένονται στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα δύο αμαξοστοιχίες από την Τρίπολη και την Πάτρα.
Γράφτηκε από τον  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/28861-treno

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/28861-treno
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/28861-treno

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.