Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Τέλη Οκτωβρίου ο γύρος της Πελοποννήσου με τρένο

Δεύτερο τριήμερο ταξίδι με τρένο στην ωραιότερη διαδρομή της Ευρώπης, την Πελοπόννησο, διοργανώνει το ταξιδιωτικό γραφείο at holidays με δύο διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα.
Πρόκειται για τον γύρο της Πελοποννήσου, που οργανώνεται για τις 26, 27 και 28 Οκτωβρίου και οι εκδρομείς θα επισκεφθούν Κόρινθο – Ναύπλιο – Τρίπολη – Καλαμάτα – Ζευγολατιό – Αρεόπολη – Σπήλαιο Δυρού – Λουτρά Καϊάφα – Aλφειό – Ολυμπία – Κιάτο.

Στην Καλαμάτα
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου οι εκδρομείς με τον προαστιακό θα φθάσουν στην Κόρινθο και θα επιβιβασθούν στο τρένο. Θα περάσουν από τα Δερβενάκια, την πεδιάδα του Άργους, τις Μυκήνες και ύστερα από ταξίδι δύο περίπου ωρών θα φθάσουν στο Ναύπλιο.
Έπειτα θα συνεχίσουν για το σταθμό των «Μύλων», θα δουν περίτεχνες γέφυρες και θα περάσουν από τον ταθμό της Ανδρίτσας, τον Αχλαδόκαμπο και θα διασχίσουν τη μακρύτερη και ψηλότερη επί ξηράς γέφυρα στην Πελοπόννησο (280 μ. μήκος και 80 μ. ύψος).
Μετά την Τρίπολη θα περάσουν από το «Καλογερικό», το ψηλότερο σιδηροδρομικό σημείο στην Ελλάδα, από τους σταθμούς Λεύκτρο και Τριπόταμο, τα χωριά Παραδείσια, Χράνοι, το σταθμό του Ίσσαρη, τις γέφυρες Φτερόλακκα, Κοκκινόλακκα και του Σαφλά.
Το βράδυ θα φθάσουν στην Καλαμάτα.
Την επόμενη ημέρα το πρόγραμμα είναι ελεύθερο, ώστε οι εκδρομείς να χαρούν την Καλαμάτα. Επίσης, μπορούν να επιλέξουν μια προαιρετική εκδρομή στο σπήλαιο του Δυρού, γνωρίζοντας χωριά της Μεσσηνιακής και Λακωνικής Μάνης ή μια δεύτερη εκδρομή προς Κορώνη, Μεθώνη και Πύλο.

Επιστροφή
Την τρίτη ημέρα το τρένο θα σφυρίξει και πάλι για τους εκδρομείς, που θα περάσουν από κεφαλοχώρια της Άνω Μεσσηνίας και θα κάνουν στάση στο Ζευγολατιό. Μετά, διασχίζοντας τέσσερα μεγάλα πέτρινα τοξωτά γεφύρια και το σταθμό Κοπανακίου, θα φθάσουν στο Kαλό Νερό.
Ακολουθώντας την ακτογραμμή, θα περάσουν από τη Ζαχάρω και τη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα, τον Αλφειό ποταμό, την Ολυμπία, και από εκεί με λεωφορείο θα επιστρέψουν στο Κιάτο και με τον προαστιακό στην Αθήνα.
Σε όλη τη διαδρομή με τρένο θα γίνουν αρκετές στάσεις και επισκέψεις στις περιοχές.
Πηγή: Patrisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.