Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Η φωτια στην Τιθορεα διπλα στις γραμμες του τρενου

Μάχη με τις φλόγες και τον αέρα δίνουν οι πυροσβέστες στην περιοχή της Τιθορέας και στον κάμπο της Ανθήλης Για σχεδόν μια ώρα παρέμεινε ακινητοποιημένη η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη στο σταθμό της Κάτω Τιθορέας, λόγω της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε γύρω στις έξι το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση δίπλα στις γραμμές του τρένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν τρεις διαφορετικές εστίες στην περιοχή Κάτω καλύβια, ενώ μια τέταρτη εστία εκδηλώθηκε στους Ξυλικούς Αμφίκλειας.

Σύμφωνα με το LamiaReport το συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Π.Υ. στη Στερεά σήμανε συναγερμός. Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα από το Π.Κ. Αμφίκλειας, τη Λαμία και τη Λιβαδειά.

Ευτυχώς οι τρεις πρώτες εστίες ελέγχθηκαν γρήγορα από τους πυροσβέστες και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ωστόσο η πυρκαγιά στους Ξυλικούς είναι σε εξέλιξη με σύμμαχο τον αέρα.

Η επιχείρηση κατάσβεσης είναι όμως σε καλό δρόμο και πολύ σύντομα θα έχουν κατάφερε να ελέγξουν τη φωτιά. Τα δρομολόγια του ΟΣΕ εκτελούνται και πάλι κανονικά.

Ακόμη μια πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7:00΄ το απόγευμα στον κάμπο της Λαμίας, δίπλα στην εθνική οδό πίσω από τις εγκαταστάσεις του "Άργος".

Στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες "γούρνες" οι οποίες είναι γεμάτες σκουπίδια και έχουν αρπάξει φωτιά. Ο καπνός κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική και είναι ορατός από τη Λαμία.

Και εδώ επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.