Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Π.Ε.Π.Ε


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.)


 

ΤΜΗΜΑ Π.Ο.Σ. - Ε.Κ.Π. - Γ.Σ.Ε.Ε. - A.L.E.


 

ΔΗΜΟΣΘ. ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ


ΤΗΛΕΦ: 210 3814063 ΚΙΝ.6977486772


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΛ .FAX . 210 3824063


ΠΑΡΑΡΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΚΥΡΙΜΗ 1-3 ΜΕΝΕΜΕΝΗ


ΤΗΛΕΦ. & FAX: 2310-530568


 


Αριθμ. Αναγν. Πρωτοδικείου Πειραιά 330/81ΑΜ2387                                                                                           Πανευρωπαϊκό Σωματείο Μηχανοδηγών


                                                                                      


                                                    Αθήνα, 30/9/2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

Την Τρίτη 24/9/2013 και ώρα 11.30’ συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕ στα γραφεία της Π.Ο.Σ. με πλήρη απαρτία (11 μέλη του ΔΣ) με θέματα που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη και ήταν τα εξής:

1. Ενημέρωση (Προσφορές για ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ).

2. Τ.Α.Π.Ε.Λ.

3. Διάφορα (Δικαστικά, αγωγές, δελτία ασθενείας, επιστολή ΠΑΤΡΑΣ).

Μετά από εισήγηση του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα στο κομμάτι της ενημέρωσης εδόθη στο σώμα η εικόνα για την υλοποίηση των αποφάσεων του προηγούμενου Δ.Σ. που ήταν τα εξής:

1. Αποστολή εξωδίκου για τα 10 ευρώ επιστροφής από διανυκτέρευση και την προσαύξηση κατά 30% την έκτη ημέρα εργασίας.

2.  Επιστολή της Π.Ε.Π.Ε. για τη ΜΕΣΣΗΝΗ (μόνιμη επαναλειτουργία).

3. Γράμμα προς Υπουργείο και Διοίκηση για την έλλειψη προσωπικού και την επιτάχυνση διαδικασίας εσωτερικών μετατάξεων.

4. Έκδοση καταγγελίας για την κατάργηση επιβατικών τραίνων στην προαστιακή συγκοινωνία.

5. Έκδοση δελτίου τύπου για μη εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο (ΣΥΡΙΑ).

6. Επιπλέον, έγινε ενημέρωση του σώματος για την έκδοση δελτίου τύπου που καταδίκαζε τη δολοφονική επίθεση από μέλος της ναζιστικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

7. Ενημέρωση για το δελτίο τύπου όσον αφορά τις απαράδεκτες δηλώσεις κ.Κεφαλογιάννη και του δημοσιεύματος της Εφημερίδας «REAL» και αναζήτηση νομικού τρόπου για κατάθεση αγωγής και μήνυσης.

8. Στην ενημέρωση για την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτός από την αναφορά των τριών προσφορών που έχουν κατατεθεί και λόγω ότι το ΤΑΙΠΕΔ ήταν ακέφαλο, δεν υπήρχε η δυνατότητα για πιο ουσιαστική ενημέρωση επί των προσφορών.

Επαναβεβαιώθηκε η θέση από όλους ότι είμαστε αντίθετοι στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Έγινε ενημέρωση για την πορεία των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που χειρίζεται ο δικηγόρος ΛΑΓΓΟΥΣΗΣ. Ενημερώθηκε το Δ.Σ. για την καταστρατήγηση του νόμου γύρω από τη μη καταβολή του επικίνδυνου και του ανθυγιεινού όταν το προσωπικό βρίσκεται σε δελτίο ασθενείας και ενημερώθηκε το σώμα και για την αποστολή αιτήματος από την τριμελή γραμματεία ΠΑΤΡΑΣ που είχε σαν αίτημα προβλήματα κυκλωματικής εργασίας και συνάντηση με τον ΔΙΚΑΜ παρουσία του Προεδρείου.

 

Εγκρίθηκαν όλα τα ΤΑΠΕΛ που κατατέθηκαν για έγκριση είτε για λόγους υγείας, είτε για νομική υποστήριξη μελών ή αποζημίωση εξωδίκων και δικαστικών επιμελητών.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. όλα τα μέλη που πήραν το λόγο κατέθεσαν τις απόψεις τους μέσω της δικής τους επιχειρηματολογίας για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο τη λειτουργία της εταιρείας και τις επιπτώσεις που έχει σε όλους μας η ασκούμενη οικονομική και εργασιακή πολιτική.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεδρίασης ήταν οι κάτωθι αποφάσεις:

Άμεση συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εισήγηση στο Συμβούλιο Διοικήσεων που συνεδρίαζε την επόμενη ημέρα μαζί με την Π.Ο.Σ. για απεργία μέσα στο πρώτο 15νθημερο του ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και ταυτόχρονα σύσκεψη φορέων εντός ΑΤΤΙΚΗΣ που κινούνται στο χώρο των μεταφορών.

Τα θέματα που αποφασίστηκε να τεθούν στη συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο που θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 και ώρα 12.00’ είναι τα εξής:

  1. Πορεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ (προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ – Κυκλοφορία εμπορικών – Ικόνιο – Θριάσιο).
  2. Ασφαλιστική κάλυψη προσωπικού Έλξης.
  3. Υπογραφή Σ.Σ.Ε.
  4. Απαντήσεις στο εξώδικο Π.Ε.Π.Ε. για το θέμα της εγκυκλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αφορά 10 ευρώ από επιστροφή διανυκτέρευσης και την καταβολή αποζημίωσης κατά 30% σε εργασία που πραγματοποιείται την 6η ημέρα.
  5. Επαναφορά διανυκτερεύσεων Πάτρα, Τρίπολη, Δράμα ή αναζήτηση μέσω εφαρμογής του άρθρου 36 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ άλλου τρόπου.
  6. Τιμωρίες προσωπικού Π.Ε.Π.Ε.
  7. Επιλογή ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.
  8. Δελτία Ασθενείας – Μη εφαρμογή του νόμου και εγκυκλίου για την καταβολή του επικίνδυνου και του ανθυγιεινού.
  9. Αλλαγή τρόπου χιλιομετρικής αποζημίωσης.

Επιπλέον ένα άλλο θέμα που απασχόλησε για αρκετό χρόνο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕ και έγινε αναφορά από τη συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. ήταν κάποιες αναρτήσεις και ανώνυμα σχόλια μέσα από το blog «το στέκι της Έλξης». Η ενημέρωση παίρνει χαρακτηριστικά παραπληροφόρησης όπως το θέμα σύλληψης μηχανοδηγού στο ΑΔΕΝΔΡΟ, εμπάθειας – στοχοποίησης μέσω απαράδεκτων χαρακτηρισμών όπως «προδότες – σάπιοι» όπου όλα αυτά τη σημερινή  εποχή επιχειρούν κάποιοι αντί να προσθέτουν και να πολλαπλασιάζουν δυνάμεις που χρειάζονται στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο (ιδιωτικοποίηση κ.λ.π.).

Οπαδοί της διαίρεσης και της αφαίρεσης κάνοντας προσωπικά παιχνίδια, βασιζόμενοι μόνο στην επικοινωνία. Υιοθετούν θέματα και προσπαθούν να εμπλέξουν ακόμα τον Πρόεδρο και το Γραμματέα όταν όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα η πορεία των αγωνιστικών κινητοποιήσεων τους διαψεύδει μη αποδεχόμενοι ακόμη και τη δημοκρατική λειτουργία της Π.Ε.Π.Ε.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σαν Σωματείο έχει πραγματοποιήσει η Π.Ε.Π.Ε. είτε μόνη της είτε σε συνεργασία με δευτεροβάθμιο ή τριτοβάθμια όργανο μεγάλους και πολλούς απεργιακούς αγώνες και δεν επιτρέπει αυτόν τον αγώνα σε κανέναν να προσπαθεί να τον ακυρώσει. Ας ψάξουν αλλού πολύ κοντά τους όλοι αυτοί την αναζήτηση μηχανισμού απεργοσπασίας.

Η απεργοσπασία ούτε σαν σκέψη δεν χωρά στην σημερινή Π.Ε.Π.Ε.

Θα υπάρξει ανακοίνωση μετά το πέρας της συζήτησης με το Διευθύνοντα Σύμβουλο για τις απαντήσεις που θα έχουμε μετά τη συνάντηση με τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. –

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

          ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                   ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.