Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τα καλύτερα βραδινά δρομολόγια με τρένο

Αν το να βρίσκεστε «εγκλωβισμένος» σε ένα τρένο κάπου σε ένα σταθμό στην κεντρική Ευρώπη δε σας φαίνεται και τόσο ιδανικό σενάριο, φανταστείτε ότι το τρένο αυτό είναι το βραδινό δρομολόγιο που συνδέει το Παρίσι και τη Βενετία.Δεν ακούγεται κάπως καλύτερα τώρα;

Τα βραδινά δρομολόγια των τρένων προσφέρουν πιο... χαλαρές υπηρεσίες, καθώς σκοπός τους είναι να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στους επιβάτες τους, οι οποίοι θέλουν να φτάσουν φρέσκια την επόμενη ημέρα στον προορισμό τους.
Δεν «ανταγωνίζονται» να φτάσουν όσο πιο γρήγορα μπορούν από τον ένα προορισμό στον άλλο. Και σύμφωνα με το Lonely Planet δεν εξοικονομούν απλά μια διανυκτέρευση, αλλά προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε όσους ταξιδιώτες τα επιλέγουν.
Στα περισσότερα έχετε την επιλογή ανάμεσα σε κουκέτες δύο ή τεσσάρων ή ατόμων, ενώ υπάρχουν και κανονικές θέσεις για όσους βολεύονται... καθιστοί. Επιλέξτε τη θέση σας ανάλογα με το πορτοφόλι σας, αλλά φροντίστε να κάνετε κράτηση εγκαίρως, γιατί τα παρακάτω βραδινά δρομολόγια τρένων είναι μερικά από τα πιο γνωστά.

Από τη Μόσχα στην Αγία Πετρούπολη

Το «Κόκκινο Βέλος» (Red Arrow) έχει 75 χρόνια ιστορίας, αναπαυτικά κρεβάτια και το δικό του...
τραγούδι. Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί είναι ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψει κανείς με αυτό από τη μία ρωσική μεγαλούπολη στην άλλη. Όσοι επιλέξουν να κάνουν τη διαδρομή την ημέρα (διάρκεια ταξιδιού 4,5 ώρες) θα χάσουν όλες τις «ανέσεις» που μόνο το βραδινό δρομολόγιο προσφέρει: κρεβάτια, βότκα και τη χαρακτηριστική μουσική.

Από το Λονδίνο στο Fort William

Η Αγγλία έχει μόνο δύο βραδινά τρένα. Το «Night Riviera» κατευθύνεται νοτιοδυτικά από το σταθμό Paddington του Λονδίνου και καταλήγει στην Penzance της Κορνουάλης. Όμως το «Caledonian Sleeper» είναι αυτό που προτιμούν οι περισσότεροι Βρετανοί. Το μυθικό αυτό τρένο αναχωρεί από το σταθμό Euston κάθε βράδυ με προορισμούς τη Γλασκώβη, το Εδιμβούργο, το Inverness, το Aberdeen και το Fort William. Το τελευταίο δρομολόγιο είναι και το πιο εντυπωσιακό.

Από το Παρίσι στη Βενετία

Το Παρίσι είναι ο «ομφαλός της Ευρώπης» σε ό,τι αφορά τα βραδινά δρομολόγια τρένων. Καθώς οι Παριζιάνοι πέφτουν για ύπνο, τα τρένα αναχωρούν από την πόλη του Φωτός προς όλες τις κατευθύνσεις της ηπείρου. Επιλέξτε τη διαδρομή προς τη Βενετία και δε θα χάσετε. Κι αν δε σας πιάνει ο ύπνος... ακόμη καλύτερα, γιατί θα μπορέσετε να απολαύσετε το αλπικό τοπίο με φεγγαράδα και τις ιταλικές λίμνες το ξημέρωμα.

Από το Trondheim στο Bodo

Το ταξίδι διαρκεί 10 ώρες, όμως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να το επιλέξει κανείς αν βρεθεί στη Νορβηγία. Ένας από αυτούς είναι γιατί το καλοκαίρι η μέρα δε χάνεται σχεδόν ποτέ, οπότε παρότι βραδινό δρομολόγιο, εσείς θα μπορέσετε να απολαύσετε τη διαδρομή... σαν να ήταν μέρα.

Από το Άμστερνταμ στην Κοπεγχάγη

Η υπηρεσία «CityNightLine» είναι μία από τις καλύτερες της Ευρώπης σε ό,τι αφορά τα βραδινά δρομολόγια τρένων. Συνδέεται με τη Γερμανία και άλλες χώρες, ενώ προσφέρει άνετες θέσεις και κουκέτες έξι, τεσσάρων και δύο ατόμων. Αν είστε τυχεροί μπορεί να βρείτε προσφορές από 29 ευρώ σε κάθισμα, ή 49 ευρώ για κρεβάτι. Η διαδρομή από το Άμστερνταμ μέσω του Αμβούργου με τελικό προορισμό την Κοπεγχάγη είναι μία από τις ωραιότερες που μπορείτε να κάνετε.

Από τη Βουδαπέστη στο Σπλιτ

Θα ξεκινήσετε από το σταθμό Keleti της Βουδαπέστης. Το Σπλιτ της Κροατίας είναι ένας πολύ ωραίος προορισμός για να καταλήξει το ταξίδι σας, αφού θα έχετε περάσει δίπλα από τη λίμνη Balaton της Ουγγαρίας και θα έχετε κάνει και μια στάση στο Ζάγκρεμπ. Το βραδινό αυτό δρομολόγιο προσφέρεται μόνο την καλοκαιρινή περίοδο.

Από την Πράγα στην Κρακοβία

Οι εννιά ώρες του ταξιδιού είναι αρκετές για να κοιμηθείτε και να... πιείτε άφθονη τσέχικη μπύρα προτού φθάσετε στην Πολωνία.

Από τη Σόφια στην Κωνσταντινούπολη

Από την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας μπορείτε να πάρετε το τρένο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Το μόνο μειονέκτημα αυτού του ταξιδιού είναι ότι θα αναγκαστείτε να κατεβείτε στα σύνορα για τον έλεγχο της βίζας, όμως σύντομα θα αφήσετε πίσω σας αυτήν την μικρή ταλαιπωρία, καθώς θα παρασύρεστε στις ομορφιές της Πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.