Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Το τρενακι του Πηλιου θα διατιθεται για οργανωμενες ομαδες εκδρομεων και κατα την διαρκεια του φετινου χειμωνα

Το τρενάκι του Πηλίου κατάφερε αυτό το καλοκαίρι να κερδίσει το στοίχημα και να προσελκύσει πλήθος τουριστών, παραθεριστών και εκδρομέων από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
Το τρενάκι του Πηλίου λειτουργεί με τακτικά δρομολόγια κατά τους θερινούς μήνες και διατίθεται για ενοικίαση από οργανωμένες ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Στο διάστημα από τον Μάρτιο 2013 έως και τον Αύγουστο 2013 παρατηρήθηκε  αύξηση περίπου 28% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του προηγουμένου έτους τόσο στον αριθμό των επιβατών που επέλεξαν το τρένο του Πηλίου, όσο και στις εισπράξεις του.
Ταυτόχρονα αυξήθηκε έναντι του προηγούμενου έτους ο μέσος όρος επιβατών ανά δρομολόγιο κατά 19%  και οι ενοικιάσεις του τρένου από οργανωμένες ομάδες επισκεπτών κατά 42%.
Τα θετικά αυτά αποτελέσματα  οφείλονται στη  στοχευμένη στρατηγική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την προβολή του τρένου του Πηλίου, τόσο σε τοπικό επίπεδο (συνεργασίες με την τοπική αυτοδιοίκηση, και την Περιφέρεια, με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς κλπ.), όσο και πανελλαδικά (σε άριστη συνεργασία με  τουριστικά πρακτορεία, σχολεία, λέσχες κ.α.)
Το τρενάκι του Πηλίου ως μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη  της, αλλά και στην προβολή  ταυτόχρονα των ήπιων εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα γενικότερα.
Πληροφορίες για έκδοση εισιτηρίων, δρομολόγια και ενοικίαση του τρένου του Πηλίου στο Γραφείο Ταξιδίων Βόλου ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τηλέφωνο/Fax 2421039723 και στο email: grafeio.volou@trainose.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.