Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Στην Ελλάδα, εκ νέου, ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD)

Ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZD) Βλαντιμίρ Γιακούνιν είναι πολύ πιθανό να επισκεφθεί, εκ νέου, την Ελλάδα.
Ο κ. Γιακούνιν (φωτο) αναμένεται ότι θα μετάσχει στην αντιπροσωπεία του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με αντικείμενο ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι μετέχουν στους διαγωνισμούς αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της πρώην τεχνικής βάσης του ΟΣΕ, σε κοινοπραξία με τη ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ.
Πάντως, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, η εταιρεία «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» θεωρεί σκόπιμο να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ελληνικού σιδηροδρομικού μεταφορέα ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μόνο εάν συμπεριληφθούν σε αυτόν οι μετοχές της επισκευαστικής εταιρείας ROSCO και του λιμένος της Θεσσαλονίκης.
Αυτό δήλωσε ο Βλαντίμιρ Γιακούνιν, πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και φερόμενος ως προσωπικός φίλος του ρώσου Προέδρου. Όπως είπε, «το ζήτημα βρίσκεται υπό τον έλεγχο του επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης».
«Συνεργαζόμαστε, προωθήσαμε τις προτάσεις μας και ελπίζουμε ότι εάν ληφθούν υπόψη, θα έχουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού Δημοσίου» πρόσθεσε ο κ. Γιακούνιν.
Aπό διαφόρους στη Ρωσία, ο πρόεδρος των Ρωσικών Σιδηροδρόμων εμφανίζεται και ως πιθανός διάδοχος του Βλ. Πούτιν….
Πηγη: metaforespress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.