Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Από 2 Δεκεμβρίου το πρώτο καθημερινό εμπορικό δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη


ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Από 2 Δεκεμβρίου το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Tη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, ξεκινάει το πρώτο καθημερινό δρομολόγιό του το εμπορικό τρένο στη γραμμή Αθήνα- Θεσσαλονίκη, μετά τη συμφωνία που έχει κλείσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τον ΣΕΒ, για τη μεταφορά εμπορευμάτων μεγάλων επιχειρήσεων από την Αθήνα προς τη Βόρεια Ελλάδα.
Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να έχει έσοδα 5 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο. Στόχος της διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι να διεκδικήσει περίπου το 10% των εμπορευμάτων που διακινούνται καθημερινά μεταξύ των δύο πόλεων, αφού σύμφωνα με υπολογισμούς της, κάθε μέρα στη γραμμή Αθήνας- Θεσσαλονίκης κινούνται περίπου 600 φορτηγά.
Επίσης, στις αρχές του 2014 θα ξεκινήσει το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα μεταφέρει προϊόντα της HP από το λιμάνι του Πειραιά στην Τσεχία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης, τα αρχικά δρομολόγια θα είναι πιλοτικά για να «δοκιμαστεί στην πράξη η συνεργασία που κυοφορείται εδώ και πολλούς μήνες μεταξύ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της PTC, θυγατρικής της COSCO, και της HP».
Τα εμπορεύματα της HP, από το λιμάνι του Σενζέν στην Κίνα θα φτάνουν στον Πειραιά σε 22 μέρες και στη συνέχεια σε πέντε μέρες, με το τρένο, θα φτάνουν στην Τσεχία, όπου βρίσκεται το εργοστάσιο συναρμολόγησης της εταιρείας. Το κέρδος για την HP, μεταφέροντας τα προϊόντα της μέσω του ελληνικού σιδηροδρόμου, σε σχέση με εναλλακτικές οδεύσεις από πλευράς χρόνου, θα είναι μία εβδομάδα, ενώ το κόστος θα είναι το ίδιο. Η συγκεκριμένη συμφωνία «θα ανοίξει δρόμους για την επέκταση της δραστηριότητας της εταιρείας, που αναμένεται, σταδιακά, εκτός από τις εξαγωγές να προσελκύσει έργο και στην εισαγωγή».
Τέλος, σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του εννεαμήνου, επιβεβαιώνεται η θετική της πορεία, αφού έχει έχει κύκλο εργασιών 110 εκατομμυρίων ευρώ και κέρδη 850.000 ευρώ. Σχετικά με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, κατόπιν ελέγχου που έγινε στην εταιρεία, διαπιστώθηκε ότι είναι σε ισχύ.

(imerisia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.