Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αντιδρά το Πανευρωπαικό Σωματείο Προσωπικού Αμαξοστοιχιών (ETF) στην 4η Δέσμη μέτρων της Ε.Ε. για τον Σιδηρόδρομο (Φώτο)

Συνεχίζεται κανονικά η εφαρμογή της 4ης δέσμης μέτρων που έχει ψηφίσει το Ευρωκοινοβούλιο και αφορά συν τοις άλλοις και την εμπλοκή ιδιωτικών εταιριών στην εξυπηρέτηση επιβατών, ελέγχου κ.α., στον Σιδηρόδρομο Πανευρωπαϊκά.
Ο κλάδος της κίνησης απειλείται παρά τις διαβεβαιώσεις πως δεν πρόκειται να εμπλακούν ιδιώτες στον έλεγχο.
Παρ'όλα αυτά οι εργαζόμενοι στον κλάδο σε όλες τις χώρες μέλη της Ε.Ε. με διάφορες κινητοποιήσεις αντιδρούν. Διαβάστε την ανακοίνωση του Σωματείου (ETF) και δείτε φώτο από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Οκτώβριο.

"Μετά την έκκληση για δράση από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (ETF), οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο σε όλη την Ευρώπη κινητοποιούνται. κατά της περαιτέρω απελευθέρωσης και τον κατακερματισμό του κλάδου, όπως προτείνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την 4η δέσμη για τους σιδηροδρόμους.

Συνδικάτα των σιδηροδρόμων που είναι μέλη της ETF διοργάνωσε μια σειρά δράσεων σε εθνικό επίπεδο. «Για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις συνέπειες για τους επιβάτες, συνδικαλιστές διένειμαν φυλλάδια μπροστά από σιδηροδρομικούς σταθμούς και οργανωμένες συναντήσεις με τους φορείς χάραξης πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο», εξήγησε ο Αναπληρωτής Γενικός γραμματέας Sabine Trier.


Το ETF και τα μέλη της θέλουν τη φωνή τους να ακουστεί και να μην αγνοηθεί

 Ακόμη και αν η πραγματικότητα των σιδηροδρόμων διαφέρει εν μέρει από χώρα σε χώρα, οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι των σιδηροδρόμων μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες σχετικά με τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 «Οι ευρωπαίοι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους ενωμένοι απορρίπτοντας σιδηροδρομική μοντέλο που δεν θεωρεί τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες ως δημόσιες υπηρεσίες, αλλά μάλλον ως μια ευκαιρία για να πραγματοποιήσει κέρδη για τις ιδιωτικές εταιρείες και παραβλέπει την κοινωνική διάσταση στον τομέα", δήλωσε ο Sabine Trier.
 «Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρέπει να λάβει την κοινωνική διάσταση υπόψη κατά τη συζήτηση των εκθέσεων σχετικά με την 4η δέσμη για τους σιδηροδρόμους κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού για την 14η Οκτωβρίου και κατά την ψηφοφορία στην επιτροπή θα διεξαχθεί στις 26 Νοεμβρίου. Το ETF θα λάβει σίγουρα περαιτέρω δράση σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγνοεί τη φωνή των εργαζομένων », πρόσθεσε.

 Μην υποβαθμίσει τα κοινωνικά πρότυπα για χάρη της ελευθέρωσης!

 Το ETF καλεί τους ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής να απορρίψουν κάθε μεταρρύθμιση που θα υποβαθμίσει τα κοινωνικά πρότυπα του τομέα των σιδηροδρόμων.  "Και αυτό είναι απαράδεκτο σε έναν τομέα όπως των σιδηροδρόμων, όπου η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, κατά κύριο λόγο συνδέονται με την επαγγελματική, άρτια εκπαιδευμένους εργαζόμενους και ποιοτικές θέσεις εργασίας» 
 
                                                                    ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ
                                                               ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
                                                                      ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
                                                                      ΛΟΝΔΙΝΟ
                                                                       ΜΑΔΡΙΤΗ
                                                                       ΜΙΛΑΝΟ
                                                                     ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΡΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.