Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Την επιστροφή των εισφορών τους απο τα ταμεία ζητούν οι ασφαλισμένοι. Προβλέπεται απο τα καταστατικά των ταμείων


Ανάληψη των εισφορών τους από τα ταμεία πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης του ιδιωτικού τομέα αλλά και των ΔΕΚΟ κάνουν οι εργαζόμενοι εν όψει των αλλαγών που όπως φαίνεται έρχονται στο ασφαλιστικό εντός του 2014 και θα είναι σαρωτικές.
Ήδη όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής, η τρόικα έθεσε θέμα νέου ασφαλιστικού στις συζητήσεις που είχε μέσα στην εβδομάδα με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, φωτογραφίζοντας δομικές αλλαγές του συστήματος με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές των Βρυξελλών για τη βιωσιμότητα των συνταξιοδοτικών συστημάτων της ευρωζώνης!
Στη σκιά λοιπόν των σαρωτικών αλλαγών που ετοιμάζονται στο ασφαλιστικό, προβάλλει μια νέα πραγματικότητα καθώς σε ταμεία πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης του ιδιωτικού τομέα, των ΔΕΚΟ, αλλά και των τραπεζών παρατηρείται μια σημαντική άυξηση των αιτήσεων που υποβάλλουν οι ασφαλισμένοι ζητώντας την επιστροφή των εισφορών που έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα!
Καταστατικά
Μάλιστα, τη δυνατότητα αυτή τη δίνουν τα ίδια τα καταστατικά των Ταμείων, με τη διαφορά πως όταν «φτιάχτηκαν» κανείς δεν περίμενε ότι θα ερχόταν η ώρα που οι εργαζόμενοι θα σηκώνουν τις εισφορές τους για να βγάλουν τα προς το ζην ή για να σώσουν τα λεφτά που πλήρωσαν από τις περικοπές του Μνημονίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα ο Τύπος της Κυριακής, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, οι αιτήσεις για την επιστροφή εισφορών εμφανίζουν αύξηση πάνω από 15% σε σύγκριση με πέρυσι και η πρόβλεψη δείχνει περαιτέρω αύξηση!
Ενδεικτικό της κατάστασης και του τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία είναι ότι στα ταμεία πρόνοιας των ιδιωτικών υπαλλήλων που εργάζονται στο εμπόριο, στα ξενοδοχεία, στις βιομηχανίες τροφίμων αλλά και στα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ στις ΔΕΚΟ όπως και στα επικουρικά ταμεία των τραπεζοϋπαλλήλων, έχουν υποβληθεί περισσότερες από 10.000 αιτήσεις για επιστροφή εισφορών που πλήρωσαν οι ασφαλισμένοι είτε για εφάπαξ είτε για επικουρική σύνταξη. Η επιστροφή των εισφορών συνεπάγεται βέβαια αι τη άμεση διακοπή της ασφάλισης τους.
Πηγή: Τύπος της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.