Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο



Τελευταία στιγμή απεφεύχθη διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά την «εσκεμμένη καθυστέρηση» στο ταξίδι του Τούρκου υπουργού Υγείας από τις ελληνικές αρχές, όπως καταγγέλλει η Άγκυρα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τούρκος υπουργός Υγείας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, συνοδευόμενος από δημοσιογράφους και εκπροσώπους συλλόγων επιβιβάστηκε στο τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη για να δώσει το παρών σε εκδήλωση για την επέτειο του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ.
Η τουρκική αποστολή κατηγορεί τις ελληνικές αρχές για εσκεμμένη καθυστέρηση της αμαξοστοιχίας, καθώς το τρένο ακινητοποιήθηκε για περισσότερο από δύο ώρες για τεχνικούς, λόγους, με συνέπεια οι Τούρκοι αξιωματούχοι να μην καταφέρουν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.
Ο Τούρκος υπουργός επιχείρησε να έρθει σε επικοινωνία με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, κάτι που δεν κατέστη δυνατό, με αποτέλεσμα να συνεχίσει το ταξίδι του οδικώς και να καθυστερήσει στην εκδήλωση που ξεκινούσε στις 9.05 (ώρα θανάτου του Κεμάλ).
Το συμβάν δεν έλαβε τέλος καθώς οι υπόλοιποι επιβάτες εξοργισμένοι σταμάτησαν το τρένο, εντός των ελληνικών συνόρων, για να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.