Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΛΞΗΣ Ο.Σ.Ε. (Π.Ε.Π.Ε.)


 

ΤΜΗΜΑ Π.Ο.Σ. - Ε.Κ.Π. - Γ.Σ.Ε.Ε. - A.L.E.


 

ΔΗΜΟΣΘ. ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 ΠΕΙΡΑΙΑΣ


ΤΗΛΕΦ FAX.: 210 4172390


   ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΛ .FAX . 210 3824063


  ΠΑΡΑΡΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ: ΚΥΡΙΜΗ 1-3 ΜΕΝΕΜΕΝΗ


ΤΗΛΕΦ. & FAX: 2310-530568


e-mail:  pepe.hellas@gmail.com


Αριθμ. Αναγν. Πρωτοδικείου Πειραιά 330/81ΑΜ2387                                                                Πανευρωπαϊκό Σωματείο Μηχανοδηγών                      


                                                 Αθήνα, 27/11/2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ε. συνεδρίασε σε πλήρη απαρτία στις 20/11/2013 με θέματα ενημέρωσης (οργανωτική εγκύκλιος ΤΡΑΙΝΟΣΕ), ΤΑΠΕΛ, Προγραμματισμός ΣΤΑ, Διάφορα.

Εγκρίθηκαν όλα τα ΤΑΠΕΛ και επιπλέον αρχίσαμε και πληρώνουμε σημαντικά ποσά για υποθέσεις υποχρεωτικών μετατάξεων στους δικηγόρους που χειρίζονται τις υποθέσεις τους.

Επιπλέον, στην αρχές του επόμενου μήνα συνεχίζεται η εκδίκαση υποθέσεων. Και γι΄αυτό το λόγο, έχουμε ζητήσει μια σειρά από επιπλέον στοιχεία που ενισχύει ακόμα την επιχειρηματολογία στα δικαστήρια.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η δικαστική διεκδίκηση για τους μήνες που δεν κατεβλήθη το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας (1/1/2013 έως 31/5/2013). Η δικαστική διεκδίκηση θα αφορά και τους συναδέλφους που αποχώρησαν το παραπάνω διάστημα με σύνταξη.

Επίσης, θα εξεταστεί στο επόμενο ΔΣ και ΣΤΑ και σε συνδυασμό με τη θετική εξέλιξη της επέκτασης σε όλο το προσωπικό της έλξης μετά τη συμφωνία της δυνατότητας για συμμετοχή στην ιδιωτική ασφάλιση χωρίς ν’ ανέβει καθόλου το μηνιαίο κόστος για τους μηχανοδηγούς.

Έγινε ενημέρωση από το προεδρείο για την πρόταση που είχαμε για την οργανωτική εγκύκλιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Υπάρχουν ακόμη κάποια θέματα που έχουμε επισημάνει και εγγράφως στη διαβούλευση που γίνεται με την εταιρεία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τελειώσει θετικά για όλους.

Ενημερώθηκε το σώμα για τα θέματα που συζητήθηκαν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων που συμμετέχει από την Π.Ε.Π.Ε. ο συνάδελφος Ν.Καραχάλιος. Θέματα που έχουν να κάνουν με το επάγγελμα του μηχανοδηγού μια συμμετοχή ενδιαφέρουσα που και αυτή αλλά και με τη συμμετοχή στην ALE δημιουργούνται νέα δεδομένα και πρέπει να οργανωθούν ακόμη καλύτερα. Υπήρξαν αποφάσεις σε αυτή την κατεύθυνση.

Ενημερώθηκε το σώμα για την απάντηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που είχε ζητήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά το εξώδικο της Π.Ε.Π.Ε. και αφορά το 10ωρο και την ημερήσια αποζημίωση, απάντηση που δεν μας ικανοποίησε και θα την προσβάλουμε με ένδικα μέσα.

Το ΣΤΑ θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη.

Συζητήθηκε και στην Π.Ε.Π.Ε. όπως και στην Π.Ο.Σ. να ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να βάλουμε σε τρένο ή σε τρένα και τις θέσεις των σιδηροδρομικών που και εξηγούν προς τους επιβάτες τις αρνητικές επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης του σιδηροδρόμου.

Όλη η συνεδρίαση έγινε υπό τη σκιά των πληροφοριών ότι όλος ο Όμιλος ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ μπαίνουν και πάλι στη διαδικασία της διαθεσιμότητας, αγνοώντας κάποιοι ότι σε όλο τον Όμιλο δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια εκτός ανά κάποιοι έμμεσα θέλουν να κλείσουν τον ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ – ΕΡΓΟΣΕ.

Απόφαση του Δ.Σ. είναι ότι είμαστε σε ανοιχτή διαδικασία και μαζί με όλους τους σιδηροδρομικούς αλλά και τους εργαζομένους των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς και υπό την καθοδήγηση της ΓΣΕΕ και των κατά τόπους ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, να παλέψουμε να ανατρέψουμε αυτές τις τυφλές πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση και η Τρόικα.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε.

   Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

               ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.