Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν οι εργασίες σύνδεσης του λιμένα Αλεξανδρούπολης με τον ΟΣΕ

Ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου σύνδεσης του Νέου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν σε περίπου ένα χρόνο.
Στη σχετική συνάντηση εργασίας που έγινε στην πόλη, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, συμμετείχαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Σταύρος Σταυράκογλου, ο περιφερειάρχης Αν.Μακεδονίας-Θράκης Άρης Γιαννακίδης, καθώς και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος.
«Ξεκινάμε σήμερα ώστε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης να παίξει τον ρόλο που πρέπει στον εθνικό σχεδιασμό και προχωράμε στην ολοκλήρωση των υποδομών και των συνδυασμένων μεταφορών.
Επόμενος στόχος είναι η δημοπράτηση και της οδικής σύνδεσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με την Εγνατία», δήλωσε ο περιφερειάρχης.
Ο Κώστας Σπηλιόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι «η σύνδεση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο, αποτελεί εθνική και κορυφαία επιλογή για την ανάπτυξη του άξονα Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, γιατί μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, μπορούν τα εμπορεύματα να παρακάμπτουν τον Βόσπορο. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από 1 χρόνο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος σημείωσε πως πρόκειται για ένα έργο που αποτελεί την αφετηρία ανταπόκρισης του Λιμένα Αλεξανδρούπολης στον ρόλο που του αρμόζει στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.