Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Κλείδωσαν» οι απολύσεις. 600 απο τις Συγκοινωνίες στην διαθεσιμότητα

«Κλείδωσαν» οι απολύσεις
Την έγκριση της τρόικας πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μια σειρά από αιτήματα που είχε θέσει στους εκπροσώπους των δανειστών για το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων στο δημόσιο.
Η τρόικα έδωσε σιωπηρή παράταση μέχρι τον Μάρτιο για την ολοκλήρωση του δεύτερου κύματος κινητικότητας, επίσης άναψε το «πράσινο φως» προκειμένου να προσμετρηθούν οι απολύσεις όσων απομακρυνθούν από τα ΕΑΣ και όσων εργάζονται στο δημόσιο με δικαστικές αποφάσεις οι οποίοι φτάνουν περίπου τους 5.000.
«Κλείδωσαν» οι 4.000 απολύσεις για το 2013
• 2000 Εργαζόμενοι της ΕΡΤ
• Υπάλληλοι με σοβαρά προβλήματα υγείας
• Επίορκοι
• 1300 ΕΑΣ – Εργαζόμενοι ΝΠΔΔ
Μετά την συμφωνία με την τρόικα απομακρύνεται ο κίνδυνος να υπάρξει «ξαφνικός θάνατος» σε ένα, μεγάλο δημόσιο οργανισμό όπως συνέβη με την ΕΡΤ. Ωστόσο αναμένεται να μπει «λουκέτο» σε μια σειρά από «μικρούς» οργανισμούς οι οποίοι είχαν μπει και παλαιότερα στο στόχαστρο αλλά ποτέ δεν έκλεισαν.
Από τους πρώτους οργανισμούς που θα κλείσουν θα είναι το ταμείο οδοποιίας το οποίο απασχολεί 124 εργαζόμενους, ενώ θα ακολουθήσουν δημοτικές επιχειρήσεις που ήταν επί τρία χρόνια ζημιογόνες. Επίσης θα μειωθεί από 5% - 10% το προσωπικό στις μεγάλες ΔΕΚΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 600 εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Παράλληλα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έχουν φτάσει ακόμα οι λίστες από τα υπουργεία με τους οργανισμούς τους οποίους προτείνουν να καταργηθούν ή να συγχωνευτούν. Η τρόικα αναγνώρισε την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων, την αξιολόγηση δομών και τα σχέδια στελέχωσης 400.000 υπαλλήλων σε υπουργεία και φορείς του δημοσίου,
Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του, τους ξεκαθάρισε ότι η δεύτερη φάση της διαθεσιμότητας θα ολοκληρωθεί -εκ των πραγμάτων- με μία μικρή καθυστέρηση, τους πρώτους μήνες του 2014, αφού τους ανέλυσε τον προγραμματισμό του. Όπως έχει γίνει γνωστό, η διαθεσιμότητα για 12.500 υπαλλήλους θα προέλθει από την Υγεία, τους ΟΤΑ (η τρόικα συμφώνησε για την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα) και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.