Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Έντονη δυσφορία από τους σιδηροδρομικούς για τις δηλώσεις Χρ. Σπίρτζη

Την έντονη δυσφορία της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) με την πρόθεση της Κυβέρνησης, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Όπως σημειώνουν οι σιδηροδρομικοί, κατά αυτό τον τρόπο επιβεβαιώνεται «η πλήρη ανακολουθία των προεκλογικών δεσμεύσεων και των μετεκλογικών εξαγγελιών».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΠΟΣ υπενθυμίζει «ότι κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και το προηγούμενο διάστημα οι Σιδηροδρομικοί δέχθηκαν βομβαρδισμό διαβεβαιώσεων πλείστων στελεχών αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού για ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων μιλώντας μάλιστα για ενιαίο δημόσιο Σιδηρόδρομο.
Ο κ. Σπίρτζης αφού το προηγούμενο διάστημα με δήλωσή του απέκλεισε το ενδεχόμενο του ενιαίου δημόσιου Σιδηρόδρομου επικαλούμενος μάλιστα επιχείρημα αστήρικτο που μόνο αυτός γνωρίζει (περί δήθεν παράνομων κρατικών επιδοτήσεων 3,5 δισ. €), επανέρχεται εξαγγέλλοντας την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με άλλο τρόπο.
Στη συνέχεια των δηλώσεών του αναφέρει παντελώς αστήρικτα, ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο έχει να συντηρηθεί δώδεκα (12) χρόνια!!! Δήλωση η οποία προκαλεί εκνευρισμό ακόμη και στον πιο καλοπροαίρετο ακροατή. Αναρωτιόμαστε από πού ενημερώνεται ο κ. Σπίρτζης, καθώς ούτε από τις Διοικήσεις ούτε από τους Σιδηροδρομικούς έχει ενημερωθεί.
Αν δεν πρόκειται για συνειδητή απαξίωση του σιδηροδρόμου τότε πρόκειται για επικίνδυνη άγνοια».
Η Ομοσπονδία, καταλήγει η ανακοίνωση, και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια προάσπισης του Σιδηροδρόμου που αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού προς όφελος του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου.
metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.