Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ειδικούς φρουρούς για το Σιδηροδρομικό σταθμό Αχαρνών ζητά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Τη στελέχωση του Σιδηροδρομικού Σταθμού Αχαρνών (σταθμού και αμαξοστοιχιών) με ειδικούς φρουρούς από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σύμφωνα με ότι απάντησε ο Αναπλ. Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπρίτζης σε ερώτηση του Βουλευτή Ν.Δ Βασίλη Οικονόμου.
Ειδικότερα, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει ζητήσει τη στελέχωση του σταθμού και των αμαξοστοιχιών με ειδικούς φρουρούς από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενώ έχει ήδη ενεργοποιήσει ειδικά μικτά κλιμάκια για έκτακτους ελέγχους εντός των αμαξοστοιχιών για λόγους αντιμετώπισης της εισιτηριοδιαφυγής αλλά και για την αναβάθμιση του αισθήματος ασφαλείας των επιβατών.
Επίσης, για το ζήτημα της στελέχωσης του εκδοτηρίου του σταθμού ανέφερε ότι υπάρχει νέα διαδικασία ανάδειξης Αναδόχου που αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλη Ιουλίου, ενώ για το ζήτημα της ξεχωριστής τιμολόγησης στο δρομολόγιο Αχαρνών-Αθήνας το απέδωσε στο γεγονός ότι αποτελεί μέρος της γραμμής Αθήνας-Χαλκίδας που εφαρμόζεται ξεχωριστό τιμολογιακό καθεστώς.
Ο Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου τόνισε την ανάγκη να αποτελέσει η ασφάλεια των επιβατών και των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού της κυβέρνησης, γεγονός που μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει ακόμα να υλοποιείται. Ως προς το ζήτημα της ξεχωριστής τιμολόγησης του δρομολογίου έως το Σταθμό των Αχαρνών κάλεσε την κυβέρνηση να βρει τον τρόπο να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα οι κάτοικοι των Αχαρνών από μια τιμολογιακή πολιτική που επιμένει να αγνοεί το γεγονός ότι ο Δήμος Αχαρνών αποτελεί πλέον αναπόσπαστο τμήμα του ευρύτερου οικιστικού ιστού της πρωτεύουσας, δεσμευόμενος ότι θα επανέλθει στο ζήτημα σε περίπτωση μη επίλυσής του.
doxthi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.