Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Επαναπροσλαμβάνονται 170 συμβασιούχοι στις Σταθερές Συγκοινωνίες

Οι συμβασιούχοι του μετρό είχαν απομακρυνθεί από την εταιρία ύστερα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που έκανε λόγο για αθρόες κομματικές προσλήψεις από το 2004 και κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρία να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των 22 εκατομμυρίων ευρω το 2009.
Την επαναπρόσληψη περίπου 170 ατόμων στις Σταθερές Συγκοινωνίες (μετρό, τραμ, Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) από το σύνολο των 270 συμβασιούχων του μετρό, των οποίων οι συμβάσεις δεν είχαν ανανεωθεί προσανατολίζεται το υπουργείο Υποδομών.
Τη στιγμή που το εγχείρημα αξιολόγησης του προσωπικού των ΔΕΚΟ του υπουργείου Υποδομών βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν όσοι δεν θεωρούνται απαραίτητοι και να τεθούν σε διαθεσιμότητα η ηγεσία του υπουργείο ξεκινά διαδικασία προσλήψεων.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό, Μιχάλη Παπαδόπουλο, στόχος είναι από τις αρχές του νέου έτους να υπάρχει αποτέλεσμα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες, τις οποίες δημιούργησε η λειτουργία των νέων σταθμών του μετρό.
Υπενθυμίζεται ότι οι συμβασιούχοι του μετρό είχαν απομακρυνθεί από την εταιρία ύστερα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που έκανε λόγο για αθρόες κομματικές προσλήψεις από το 2004 και κυρίως κατά την προεκλογική περίοδο του 2009, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η εταιρία να εμφανίσει για πρώτη φορά έλλειμμα άνω των 22 εκατομμυρίων ευρω το 2009.
Ωστόσο αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη δικαιωθεί από τα δικαστήρια και παράλληλα είναι εκπαιδευμένοι από τέσσερις έως έντεκα μήνες.

Μαρία Μόσχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.