Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Καλούν σε αγωνιστικές αποφάσεις και δράσεις
Να γίνουν ταυτόχρονα γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων στις Μεταφορές (Σιδηρόδρομος, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ) και να αποφασίσουν απεργιακή προειδοποιητική κινητοποίηση μέσα στο Δεκέμβρη, καλούν, με κοινή ανακοίνωση, οι Γραμματείες Αστικών Συγκοινωνιών και Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ.
Στην ανακοίνωση, οι δύο Γραμματείας επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση εξήγγειλε πριν από λίγες μέρες απολύσεις σε Σιδηρόδρομο και Αστικές Συγκοινωνίες, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για πλήρη απελευθέρωση των Μεταφορών, εναρμονισμένη με τις οδηγίες της ΕΕ. Ζητούν να γίνει σύσκεψη των συνδικάτων του Λεκανοπεδίου της Αττικής, στην προοπτική να συγκροτηθεί ένα ευρύτερο μέτωπο με τα λαϊκά στρώματα. Να σημειωθεί ότι οι προτάσεις των Γραμματειών για γενικές συνελεύσεις και απεργία είχαν συμφωνηθεί σε σύσκεψη σωματείων στις μεταφορές που είχε γίνει πριν από λίγο καιρό.
Οι δύο Γραμματείες επισημαίνουν ότι στις γενικές συνελεύσεις πρέπει να συζητηθούν ως ελάχιστο πλαίσιο αιτημάτων τα εξής: Καμιά ιδιωτικοποίηση στις Μεταφορές, άρση της επίταξης στη ΣΤΑΣΥ, καμιά απόλυση, διαθεσιμότητα, επαναπρόσληψη απολυμένων μετρό, μείωση της τιμής του εισιτηρίου κατά 50%, δωρεάν μετακίνηση ανέργων, φοιτητών, μαθητών σπουδαστών, ΑμεΑ, συνταξιούχων, πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της αστικής συγκοινωνίας από τον κρατικό προϋπολογισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες για μετακίνηση του λαού της Αττικής κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.