Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Κλέβουν μέταλλα από τα τρένα στο πάρκο στην Καλαμάτα

Τα τρένα στο υπαίθριο μουσείο του Πάρκου Σιδηροδρόμων Καλαμάτας "χτυπούν" πλέον οι... κυνηγοί μετάλλων. Το τελευταίο διάστημα έχουν διαπιστωθεί σοβαρές κλοπές εξαρτημάτων από τα παλιά τρένα που κοσμούν το πάρκο, και χθες η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας αποφάσισε την υποβολή μήνυσης κατ' αγνώστων, κατά παντός υπευθύνου. 
Ο διευθυντής των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Γιάννης Λιοντήρης, που εισηγήθηκε την υποβολή μήνυσης, σημείωσε πως τα εξαρτήματα από ορείχαλκο και μπρούντζο των παλιών τρένων φαίνεται να έχουν αξία κι έχουν γίνει στόχος κυνηγών μετάλλων. Παρατήρησε ότι σιγά σιγά αρχίζουν να λείπουν σημαντικά στοιχεία από τα τρένα του μουσείου.Ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, υδρορροές βαγονιών, πλαίσια αλουμινίου, χειρολαβές, σωλήνες ατμού στις ατμομηχανές, έχουν αφαιρεθεί με τρόπο... καλλιτεχνικό, χειρουργικό, ενώ έχουν μείνει και στοιχεία δείκτες. Εκτίμησε πως η απώλεια αυτών των εξαρτημάτων επιφέρει δευτερογενείς φθορές στα τρένα του μουσείου.
Με αφορμή την εικόνα αυτή, στην επιτροπή τέθηκε το θέμα της φύλαξης του μουσείου του Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδωρος Μπρεδήμας πρότεινε πιο τακτικούς ελέγχους και ο σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς προέτρεψε να γίνει μήνυση και για τον κλεπταποδόχο.
Ο σύμβουλος Τάσος Νιάρχος παρατήρησε ότι «απαξιώνονται οι υπηρεσίες του δήμου με τις εφεδρείες και τις διαθεσιμότητες, και αυτά τα φαινόμενα θα γίνονται περισσότερα».
 
 
 
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/31260-klevoun-metalla-trena-parko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.