Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Προαστιακός Πάτρας: 8 θα είναι οι σταθμοί της επέκτασης στην Κάτω Αχαγιά

Προαστιακός Πάτρας: 8 θα είναι οι σταθμοί της επέκτασης στην Κάτω Αχαγιά

Ο Δήμος ανέλαβε αυτή την υποχρέωση για την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ

Οκτώ στάσεις θα κάνει ο προαστιακός, όταν ξεκινήσει να λειτουργεί με κατεύθυνση την Κάτω Αχαΐα, σύμφωνα με την εσωτερική μελέτη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε έναν μήνα από σήμερα υπολογίζει ο αντιδήμαρχος Εργων, Βασίλης Λοτσάρης, ότι θα έχουν συντάξει οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων τις μελέτες που απαιτούνται για τη νότια επέκταση του προαστιακού. Ο αριθμός των στάσεων θα είναι συγκεκριμένος, ώστε να εκτελούνται τα δρομολόγια χωρίς καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Πελοποννήσου", η μελέτη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προβλέπει ότι, οι στάσεις στη νότια επέκταση του προαστιακού είναι οι εξής (αφετηρία το μηχανοστάσιο του Αγίου Ανδρέα): ΔΕΥΑΠ - Ιτιές - Παραλία - Ροΐτικα - Βραχνέικα -Τσουκαλέικα -Καμίνια - Κάτω Αχαΐα. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι αυτονόητο ότι θα χρησιμοποιηθεί και δεύτερος συρμός -εκτός αυτού που κινείται προς Βορρά- για να εξυπηρετήσει τους πολίτες που θα μετακινούνται προς Νότο.

Η μελέτη που θα συντάξουν οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα παραδοθεί στον ΟΣΕ για να υποβάλει το τεχνικό δελτίο και το αίτημα χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ των απαιτούμενων εργασιών.

Πηγή:thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.