Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου της Πρωτοβουλίας Πολιτών και Φορέων Λουτρακίου



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ



Έπεα πτερόεντα οι κενές περιεχομένου προς την κοινωνία του Λουτρακίου δεσμεύσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, περί δήθεν ολοκλήρωσης στο τέλος Νοεμβρίου 2013 των μελετών για την κατασκευή του κλάδου του προαστιακού Σιδηροδρόμου Ισθμός - Λουτράκι μέχρι την οδό Αιγαίου.
Όπως άλλωστε αναμενόταν και προβλεπόταν από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων Έλευσης του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στην Πόλη του Λουτρακίου οι δηλώσεις του Πέτρου Τατούλη στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ήταν άλλο ένα πυροτέχνημα που στην ουσία σκοπούσε και σκοπεί την ψήφο της κοινής γνώμης, ενώ εκ προοιμίου γνώριζε ότι ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα που εξήγγειλε.
Επρόκειτο για ένα άλλο εμπαιγμό στο σίριαλ που έχει ανεβάσει από τον Νοέμβριο του 2011. Ωστόσο, από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων επεδείχθη καρτερία και αναμενόταν η δικαίωση με το πλήρωμα του χρόνου, δεδομένου ότι η πραγματική πρόθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου δεν είναι η εξυπηρέτηση του συμφέροντος της τοπικής κοινωνίας. Αυτό άλλωστε φαίνεται από την προσπάθεια που καταβάλλεται, ο σταθμός του Ισθμού να μην γίνει στη διακλάδωση όπως επιβάλλει η διεθνής σιδηροδρομική πρακτική, την οποία εφαρμόζει και ο ΟΣΕ -τον υποδεικνύουν οι σχετικές μελέτες του ΟΣΕ- αλλά ο εν λόγω σταθμός να κατασκευασθεί στη θέση Α-Β Βασιλόπουλος προς ικανοποίηση των επιθυμιών των τοπικών οικονομικών συμφερόντων.
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου με τους αντιπεριφερειάρχες και τους περιφερειακούς συμβούλους της περιφερειακής ενότητας Κορινθίας διακρίνονται για την τρικυμιώδη πολιτική τους, καθ’ όσον ο ένας αδειάζει τον άλλον καθιστώντας τον «πουκάμισο αδειανό» και ουδείς έχει σκοπό να εξυπηρετήσει το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Αποκορύφωμά τους, τον Μάιο του 2013, η άρνηση αποδοχής στο περιφερειακό συμβούλιο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Λουτρακίου που ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου μας με τις πλέον αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΣΕ.
Όπως τότε, έτσι και τώρα υποστηριζόταν από την Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων ότι το χρονοδιάγραμμα που είχε εξαγγελθεί κινείτο εκτός πραγματικότητας και ο στόχος ήταν προφανής: Να δελεάσουν και να «τσιμπήσουν» οι ψηφοφόροι, έτσι ώστε να αποσπάσουν τη ψήφο τους, έστω και αν ο Πέτρος Τατούλης στις 16 Ιουλίου 2013 δήλωνε για το χρονοδιάγραμμα του έργου: «Εργαζόμαστε με μεθοδικότητα και σχεδιασμό. Έχουμε συγκεκριμένους στόχους και καθημερινά τους πετυχαίνουμε. Μακριά από βερμπαλισμούς, επικοινωνισμούς και πολιτικούς τραμπουκισμούς που οι πολίτες έχουν βαρεθεί και ο τόπος δεν έχει πια ανάγκη».
Η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων επισημαίνει ότι με τη σημερινή πραγματικότητα δεν πρόκειται να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής, ούτε να έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος του έργου, πριν τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου 2014.
Ο Πέτρος Τατούλης και ο συνδυασμός του, πλανώνται πλάνην οικτράν αν ευελπιστούν ότι η κοινή γνώμη θα τους πιστέψει και θα τους δώσει ελαφρά τη καρδία τη ψήφο της.
Ο εμπαιγμός τους, αισίως έκλεισε τα δύο χρόνια από το Νοέμβριο του 2011.

Χρόνια σας πολλά Πέτρο Τατούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.