Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΠΕ


 


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 


 

Προς  τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

κ. Εμμ. Κεφαλογιάννη  - (Βαλαωρίτου 9A, Aθήνα 106 71)

 

 

Κύριε Κεφαλογιάννη

          Προσφάτως υποστηρίξατε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «....οι αποδοχές των σιδηροδρομικών φτάνουν ακόμα και τις 80 χιλ. το χρόνο, δημιουργώντας ελλείμματα..» στον όμιλο ΟΣΕ και στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ειδικότερα.

 

Με την παρούσα διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την τοποθέτησή σας αυτή, η οποία στηρίζεται σε ανακριβή στοιχεία και είναι συκοφαντική για τον κλάδο μας, και σας ζητούμε να αποκαταστήσετε με κάθε πρόσφορο μέτρο την αλήθεια.

 

Πρώτοι εμείς οι εργαζόμενοι Μηχανοδηγοί – Σιδηροδρομικοί έχουμε βιώσει όλους τους νόμους-μέτρα του Μνημονίου  και ιδιαίτερα το ν.3891/2010 με τον οποίο διώχθηκε από την εταιρεία, μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων, εξειδικευμένο προσωπικό, πλήρως απαραίτητο για τη λειτουργία της.

 

Οι αποδοχές μας μειώθηκαν δραστικά με μια σειρά-μέτρα, που έπληξαν τους εργαζόμενους, καθ υπόδειξη της τροϊκας,  ήδη από το 2010.

 

Πιο συγκεκριμένα με το άρθρο 1 παρ. 5 του ν. 3833/2010 μειώθηκαν από 1-1-2010 οι αποδοχές μας κατά 7% και το δώρο Πάσχα κατά 30%.

 

Με το νόμο 3845/2010 (άρθρο τρίτο παράγραφος 4) μειώθηκαν εκ νέου οι αποδοχές μας κατά 3% και τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας περιορίστηκαν εκ νέου με πλαφόν τα 500 ευρώ και τα 250 ευρώ αντίστοιχα, όπως άλλωστε και για όλο το δημόσιο τομέα.

 

Στη συνέχεια με το ν. 3899/2010 (άρθρο 2 παρ. 18) οι μισθοί μας μειώθηκαν περαιτέρω από 1-1-2011 κατά 10%.

 

Τέλος με το ν. 4093/2012 (περίπτωση 12 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου) ενταχθήκαμε από 1/1/2013 στο μειωμένο μισθολόγιο του προσωπικού του Δημοσίου και οι αποδοχές μας μειώθηκαν εκ νέου σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν. 4024/2011.

 

Με τα μέτρα αυτά όχι μόνο οι μισθοί μας δεν διαφέρουν σε τίποτα πλέον από τους μισθούς των υπαλλήλων του Δημοσίου αλλά επιπλέον υπέστησαν συνολικά, σε μια τριετία, μείωση κατά 59%. Η μείωση αυτή είναι η μεγαλύτερη σε σχέση με τις μειώσεις που έχουν γίνει σε προσωπικό του ευρύτερου δημόσιου τομέα τα τελευταία τρία χρόνια.

 

Το ίδιο συνέβη και στο εργασιακό κομμάτι όπου μέσα σε μια νύχτα καταργήθηκαν διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας που αποτελούν πυλώνα του κοινωνικού κράτους αλλά και στο ασφαλιστικό κομμάτι, όπου τα όρια ηλικίας αυξήθηκαν και η κύρια σύνταξη οδηγείται μετά από 35 έως 40 χρόνια εργασίας στο «φιλοδώρημα» των 360,00 ευρώ.

 

Και τούτο συμβαίνει ενώ η εργασία μας, μετά τις μειώσεις προσωπικού, αυξήθηκε και μετά τις τελευταίες εμπορικές συμφωνίες θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

 

Κατόπιν αυτών σας καλούμε:

 

α)  να ανασκευάσετε τα λεχθέντα εκ μέρους σας ότι δήθεν οι αποδοχές μας, όπως «κουρεύτηκαν» από τα οριζόντια και άδικα μέτρα της κυβέρνησης και της τροϊκας είναι μεγαλύτεροι από τους μισθούς των άλλων εργαζομένων  του Δημοσίου και

 

β) να συνταχθείτε στον αγώνα που κάνουμε για να παραμείνει ο ελληνικός σιδηρόδρομος στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος και να μην καταλήξει να υπηρετεί ξένα συμφέροντα που έχουν ως μόνο κίνητρο δράσης την με κάθε μέσο κερδοσκοπία.

 

 

Αθήνα, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ε.Π.Ε.

 

  Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

 

        ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥΡΛΗΣ                    ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ιστολόγιο δεν ευθύνεται για τα σχόλια των επισκεπτών.
Υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται αυτόματα.